Γ. Μουλκιώτης: «Καθυστέρηση καταβολής από Κυβέρνηση του θεσμοθετημένου Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων στους οικιακούς καταναλωτές της Βοιωτίας»
Με κοινοβουλευτική παρέμβαση - ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, ζητείται η άμεση καταβολή του θεσμοθετημένου Ανταποδοτικού Τέλους Αιολικών Πάρκων στους οικιακούς καταναλωτές της Βοιωτίας.
Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι το ανταποδοτικό τέλος που αποδίδεται μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στους οικιακούς καταναλωτές αποτελεί ένα σημαντικό μέτρο στήριξης των κατοίκων περιοχών στις οποίες έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν Σταθμοί ΑΠΕ ανά την επικράτεια.
Τονίζεται επίσης ότι ενώ έχει προβλεφθεί στον νόμο 4203/2013 (ΦΕΚ Α΄235), η τελευταία πληρωμή του τέλους αυτού πραγματοποιήθηκε το 2015 και ήδη με μεγάλη καθυστέρηση της τότε Κυβέρνησης. Παρά τις σχετικές ερωτήσεις που έχουμε καταθέσει προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ζητώντας την καταβολή των ανταποδοτικών τελών, η γραφειοκρατία έχει λειτουργήσει έως σήμερα σε βάρος των δικαιούχων καταναλωτών.
Τέλος, υπογραμμίζεται ότι οι κάτοικοι των ορεινών χωρών της Βοιωτίας, οι οποίοι μάλιστα σε μεγάλο ποσοστό είναι ηλικιωμένοι ή ασχολούνται με την κτηνοτροφία, αλλά έχουν επιλέξει να μείνουν και να στηρίξουν τον τόπο τους μέσα σε μεγάλες δυσκολίες, αντιμετωπίζουν προβλήματα καθημερινότητας. Συνεπώς, η καταβολή του ανταποδοτικού τέλους είναι κρίσιμης σημασίας για πολλά νοικοκυριά, τα οποία σήμερα κινδυνεύουν ακόμα και με διακοπή της ηλεκτροδότησης.
Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός ποια ήταν τα κωλύματα της μη έγκαιρης καταβολής των ανταποδοτικών τελών, σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι προβλεπόμενες διαδικασίες και πότε σκοπεύει η Κυβέρνηση να καταβάλει το ανταποδοτικό τέλος Αιολικών Πάρκων στους δικαιούχους καταναλωτές των χωριών της Βοιωτίας.
Τέλος, ζητείται από την Κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι οι πληρωμές στο μέλλον θα πραγματοποιούνται ανά τακτά διαστήματα και χωρίς τις προκλητικές και αναιτιολόγητες καθυστερήσεις.

`Αλλα άρθρα του/της Γιώργος Πέππας
Live: ΑΟ Θήβα - Λεβαδειακός Κ19 - Φιλικό προετοιμασίας 2026-2027
Σήμερα στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό στάδιο της Θήβας θα πραγματοποιηθεί το τρίτο φιλικό προετοιμασίας ...
Με 5 θέματα συνεδριάζει η Δ.Ε του Δήμου Λεβαδέων στις 24 Αυγούστου 2026
Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026 συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων, όπου θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα.
Με 7 θέματα συνεδριάζει η Δ.Ε. του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων στις 25 Αυγούστου 2026
Την Τρίτη 25 Αυγούστου 2026, συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων, όπου θα συζητηθούν...
Συναυλία με την Ρία Ελληνίδου : Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026, 9:00 μ.μ. στο Θεάτρο Μοσχοποδίου
Συναυλία με την Ρία Ελληνίδου την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026 9:00 μ.μ. στο Θεάτρο Μοσχοποδίου.
Νέα μεταγραφική κίνηση για τον ΑΟ Θήβα - Απέκτησε τον Θεόδωρο Πασχαλίδη
Συνεχίζει τη μεταγραφική του ενίσχυση ο ΑΟ Θήβα, προσθέτοντας ακόμη έναν νεαρό ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του ενόψει...
Ολοκληρώνεται το ρόστερ του ΑΟ Θήβα - Ενίσχυση στη μεσαία γραμμή με Δημήτρη Καντά
Μία ακόμη μεταγραφική κίνηση πραγματοποίησε ο ΑΟ Θήβα, ο οποίος βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του ρόστερ του ενόψει της νέας...








