Θ. Χειμάρας: «Εισάγουμε την ψηφιακή κάρτα εργασίας, μια ασπίδα προστασίας του 8ώρου και των υπερωριών του»
Τοποθέτηση του Βουλευτή Φθιώτιδας της Ν.Δ., κ. Θ. Χειμάρα, στην Ολομέλεια της Βουλής, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την προστασία της εργασίας, με τίτλο:
«Για την Προστασία της Εργασίας - Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής "Επιθεώρηση Εργασίας" - Κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στον κόσμο της εργασίας - Κύρωση της Σύμβασης 187 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για το Πλαίσιο Προώθησης της Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία - Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1158 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 για την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της ιδιωτικής ζωής».
Σε δήλωσή του ο Βουλευτής αναφέρει:
«Ως εργαζόμενος 10 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και άλλα 15 ως μικρός εργοδότης, γνωρίζω από πρώτο χέρι τι σημαίνει να εργάζεσαι απλήρωτες υπερωρίες, αλλά και πώς είναι να παλεύεις με την υπερφορολόγηση και τις υπέρογκες ασφαλιστικές υποχρεώσεις.
Στο σημερινό νομοσχέδιο, καμία διάταξη δεν καταλύει το δικαίωμα της απεργίας ούτε καταργεί το 8ωρο.
Αντίθετα, αντιμετωπίζει τις απλήρωτες υπερωρίες, τις ενστάσεις περί αδιαφάνειας στο συνδικαλισμό, τα φαινόμενα βίας και παρενόχλησης στην εργασία, όλα δηλαδή τα σύγχρονα προβλήματα των εργαζομένων και ιδιαίτερα των γυναικών και των νέων.
Εισάγουμε την ψηφιακή κάρτα εργασίας, μια ασπίδα προστασίας του 8ώρου και των υπερωριών του.
Επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της πιστής εφαρμογής της.
Ταυτόχρονα, έχουμε ήδη μειώσει τη φορολογία και την προκαταβολή φόρου, ενώ αποσυνδέσαμε τις ασφαλιστικές εισφορές από το εισόδημα των επαγγελματιών.
Προστατεύουμε, δηλαδή, τον κόσμο της εργασίας ολιστικά και αποτελεσματικά, όπως αρμόζει σε μία λειτουργική χώρα που προχωρά στο σύγχρονο ευρωπαϊκό δρόμο».

`Αλλα άρθρα του/της Γιώργος Πέππας
Live: ΑΟ Θήβα - Λεβαδειακός Κ19 - Φιλικό προετοιμασίας 2026-2027
Σήμερα στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό στάδιο της Θήβας θα πραγματοποιηθεί το τρίτο φιλικό προετοιμασίας ...
Με 5 θέματα συνεδριάζει η Δ.Ε του Δήμου Λεβαδέων στις 24 Αυγούστου 2026
Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026 συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων, όπου θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα.
Με 7 θέματα συνεδριάζει η Δ.Ε. του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων στις 25 Αυγούστου 2026
Την Τρίτη 25 Αυγούστου 2026, συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων, όπου θα συζητηθούν...
Συναυλία με την Ρία Ελληνίδου : Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026, 9:00 μ.μ. στο Θεάτρο Μοσχοποδίου
Συναυλία με την Ρία Ελληνίδου την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026 9:00 μ.μ. στο Θεάτρο Μοσχοποδίου.
Νέα μεταγραφική κίνηση για τον ΑΟ Θήβα - Απέκτησε τον Θεόδωρο Πασχαλίδη
Συνεχίζει τη μεταγραφική του ενίσχυση ο ΑΟ Θήβα, προσθέτοντας ακόμη έναν νεαρό ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του ενόψει...
Ολοκληρώνεται το ρόστερ του ΑΟ Θήβα - Ενίσχυση στη μεσαία γραμμή με Δημήτρη Καντά
Μία ακόμη μεταγραφική κίνηση πραγματοποίησε ο ΑΟ Θήβα, ο οποίος βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του ρόστερ του ενόψει της νέας...








