Κορωνοϊός: Με δύο τεστ την εβδομάδα και δικά τους έξοδα, οι ανεμβολίαστοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα
Έρχεται η υπογραφή της νέας ΚΥΑ - Θα ισχύει τόσο για τον δημόσιο όσο και για τον ιδιωτικό τομέα
Όλα έτοιμα είναι προκειμένου να καθοριστεί το πλαίσιο με το οποίο οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, που δεν έχουν εμβολιαστεί να μπορούν να προσέρχονται στις εργασίες τους από τον Σεπτέμβριο.
Με ορίζοντα την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 13 Σεπτεμβρίου, σήμερα κατά πάσα πιθανότητα, αναμένεται να υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία θα ορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι ανεμβολίαστοι δάσκαλοι, καθηγητές αλλά και ευρύτερα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα προσέρχονται στον χώρο εργασίας τους.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, οι εν λόγω εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε δύο τεστ για τον κορωνοϊό την εβδομάδα, τα οποία θα πρέπει να είναι μοριακά ή rapid. Αντίστοιχα το ίδιο πλαίσιο θα ισχύει και για τους καθηγητές, οι οποίοι θα μπορούν να διδάσκουν μόνον εφόσον επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ.
Σημειώνεται πως η διενέργεια των τεστ είναι ευθύνη των ίδιων των εργαζομένων οι οποίοι θα πρέπει να το πληρώνουν δίχως κρατική συνδρομή. Σημειώνεται ότι οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Πώς θα γίνει η επιστροφή στα θρανία
Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Παιδείας έκανε γνωστό ότι τα σχολεία θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου. Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς 2021-2022 και μετά από σχετική εισήγηση της Επιτροπής Ειδικών, ανακοινώνει:
Τα σχολεία θα ανοίξουν σε όλη τη χώρα, τη Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου.
Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να προσέρχονται στην εργασία τους με πιστοποιητικό εμβολιασμού, βεβαίωση παρελθούσας νόσησης από κορωνοϊό (τελευταίου εξαμήνου) ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού τεστ, το οποίο θα πρέπει να πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα με ευθύνη του εργαζομένου. Οι ίδιες προϋποθέσεις θα ισχύσουν και για το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.
Οι μαθητές θα προσέρχονται στη σχολική μονάδα με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για τους μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση παρελθούσας νόσησης (τελευταίου εξαμήνου) ή δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ, το οποίο θα πραγματοποιείται επίσης δύο φορές την εβδομάδα.
Τα νέα αναλυτικά πρωτόκολλα λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών θα ανακοινωθούν λεπτομερώς πλησιέστερα στην ημερομηνία έναρξης του σχολικού και ακαδημαϊκού έτους, λαμβανομένων υπόψιν πάντοτε των συστάσεων της Επιτροπής των Ειδικών και αναλόγως της πορείας της πανδημίας στη χώρα. Επίσης, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα στείλει οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τον οδικό χάρτη της νέας σχολικής χρονιάς, οδηγίες για τη διαχείριση της ύλης, τις απαραίτητες επαναλήψεις, την ψυχοσυναισθηματική υποστήριξη των μαθητών και άλλες κατευθυντήριες γραμμές.
Παροτρύνουμε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να σπεύσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την ασπίδα προστασίας από τον κορωνοϊό, πριν την έναρξη της νέας σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς. Στόχος όλων μας, η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και η απρόσκοπτη λειτουργία των εκπαιδευτικών μας δομών».
Πηγή: Πρώτο Θέμα

`Αλλα άρθρα του/της Γιώργος Πέππας
Ο ΑΟ Θήβα απέκτησε τον Εφραίμ Ζαχαράκη
Με ακόμη μία μεταγραφική προσθήκη συνεχίζει την ενίσχυση του ρόστερ του ο ΑΟ Θήβα, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Εφραίμ Ζαχαράκη.
Ετήσια τακτική γενική συνέλευση στον εμπορικό σύλλογο Λιβαδειάς
Με αρκετές δικαιολογημένες απουσίες λόγω Τετάρτης, καλοκαιριού και υψηλών θερμοκρασιών πραγματοποιήθηκε σε κλίμα...
Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. της Α.Ε. Δηλεσίου
Η ομάδα της Α.Ε. Δηλεσίου ανακοίνωσε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές της 14ης Ιουνίου.
Κωστάκογλου, Κατσιγιάννη και και Μάργωνη ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ Κόκκινου
Η ομάδα του ΠΑΟΚ Κόκκινου ανακοίνωσε σωρεία νέων προσθηκών, εν όψει της νέας σεζόν του 2026. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ...
Στον ΑΟ Πλαταιών ο Γιάννης Πέρρας
Η ομάδα του ΑΟ Πλαταιών ανακοίνωσε πως απέκτησε τον ποδοσφαιριστή κ. Γιάννη Πέρρα, ο οποίος έχει σημαντική εμπειρία και παραστάσεις.
Στο Δήμο Ορχομενό υψηλές ταχύτητες internet
Ο Δήμος Ορχομενού επεσήμανε σε ανακοίνωσή του πως η συνεχής εξέλιξη του Internet και οι αυξανόμενες...
Η Αναγέννηση Σχηματαρίου ανακοίνωσε τον επιθετικό Γιώργο Αυγέρη
Η ομάδα της Αναγέννησης Σχηματαρίου, εν όψει της νέας σεζόν και της προετοιμασίας της για αυτήν...
Εκτέλεση βολών στο Πεδίο Βολής Θηβών
Σας γνωρίζουμε ότι αύριο Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2026 από 08:00 εώς 15:00 θα εκτελεστεί βολή τυφεκίου στο πέδιο βολής Θηβών.
Γιώργος Πέππας: Ένα διαφορετικό μοντέλο αστυνόμευσης μέσα στον «μοντέρνο» κόσμο
Στη σημερινή εποχή η ιδέα του «μοντέρνου», του «ρηξικέλευθου», του «νέου», θέλγει ένα μεγάλο μέρος της «ελίτ» της κοινωνίας...








