«Πράσινο φως» στην «Κατασκευή πίστας SKATEBOARD» στο Σχηματάρι
Ο Δήμαρχος Τανάγρας, κ. Βασίλης Περγάλιας, υπέγραψε, την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021, στο Δ.Κ. Σχηματαρίου, μαζί με τον ανάδοχο της εταιρείας Καμαριώτη Αθανάσιο, την σύμβαση που αφορά την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Κατασκευή πίστας SKATEBOARD» στο Σχηματάρι, προϋπολογισμού 74.368,33 €.
Το έργο που χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους του Δήμου Τανάγρας, θα ολοκληρωθεί εντός προθεσμίας ενενήντα (90) ημερών από την υπογραφή της σύμβασης.
Πρόκειται για ένα έργο, η μελέτη του οποίου αφορά τη διαμόρφωση ενός κοινόχρηστου χώρου στην Δημοτική Κοινότητα Σχηματαρίου (εντός Σχεδίου Πόλεως οικισμού Σχηματαρίου) που συνορεύει με την παιδική χαρά επί της οδού Ανοίξεως, προκειμένου να δημιουργηθεί η υποδομή για να μπορεί να δεχθεί τη λειτουργία πάρκου skate (εγκατάσταση με ένα ή περισσότερα στοιχεία skate και ειδικές για το άθλημα περιοχές για χρήστες skateboard ή παρόμοιου εξοπλισμού αθλημάτων) και θα απευθύνεται στους κατοίκους της περιοχής αλλά και στους κατοίκους του Δήμου.
Το έργο της πίστας skateboard θα πληροί όλα τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και θα προσφέρεται δωρεάν για την άθληση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων, καθώς και για χρήστες αθλητικού εξοπλισμού με τροχούς.
Ο Δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας δηλώνει ότι:
“Η κατασκευή πίστας skateboard προέκυψε μετά από συζήτηση με νέους του τόπου μας, που αναζητούσαν έναν χώρο για την εξάσκηση του αθλήματος – χόμπι τους.
Η Δημοτική αρχή έκρινε ότι η ανάγκη δημιουργίας ενός τέτοιου χώρου ήταν άκρως απαραίτητη, γιατί μέχρι σήμερα η δραστηριότητα αυτή ασκείται σε ακατάλληλους δημόσιους-δημοτικούς ή ιδιωτικούς χώρους που δεν παρέχουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας λόγω μη καταλληλότητας τους για τη συγκεκριμένη χρήση, με αποτέλεσμα να προκαλούνται καταστροφές των δημοτικών και ιδιωτικών εγκαταστάσεων.
Στόχος μας ήταν αφενός η δημιουργία ενός κοινόχρηστου υποδειγματικού χώρου άθλησης και αναψυχής, τόσο για την ασφάλεια χρήσης, όσο και για τα ποιοτικά, λειτουργικά και παιδαγωγικά χαρακτηριστικά της και αφετέρου η αξιοποίηση κάθε δημόσιου χώρου με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας μικρών και μεγάλων, που επιδίδονται στην αγαπημένη τους αυτή δραστηριότητα.
Εκφράζω την ικανοποίηση μου για την έναρξη των εργασιών του συγκεκριμένου έργου, σημειώνοντας ότι η δημοτική αρχή πέραν των μεγάλων έργων υποδομής, προχωρεί και στη δημιουργία νέων σύγχρονων εναλλακτικών χώρων άθλησης καθώς αφουγκράζεται τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των νέων του τόπου της.”

`Αλλα άρθρα του/της Γιώργος Πέππας
Live: ΑΟ Θήβα - Λεβαδειακός Κ19 - Φιλικό προετοιμασίας 2026-2027
Σήμερα στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό στάδιο της Θήβας θα πραγματοποιηθεί το τρίτο φιλικό προετοιμασίας ...
Με 5 θέματα συνεδριάζει η Δ.Ε του Δήμου Λεβαδέων στις 24 Αυγούστου 2026
Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026 συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων, όπου θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα.
Με 7 θέματα συνεδριάζει η Δ.Ε. του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων στις 25 Αυγούστου 2026
Την Τρίτη 25 Αυγούστου 2026, συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων, όπου θα συζητηθούν...
Συναυλία με την Ρία Ελληνίδου : Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026, 9:00 μ.μ. στο Θεάτρο Μοσχοποδίου
Συναυλία με την Ρία Ελληνίδου την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026 9:00 μ.μ. στο Θεάτρο Μοσχοποδίου.
Νέα μεταγραφική κίνηση για τον ΑΟ Θήβα - Απέκτησε τον Θεόδωρο Πασχαλίδη
Συνεχίζει τη μεταγραφική του ενίσχυση ο ΑΟ Θήβα, προσθέτοντας ακόμη έναν νεαρό ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του ενόψει...
Ολοκληρώνεται το ρόστερ του ΑΟ Θήβα - Ενίσχυση στη μεσαία γραμμή με Δημήτρη Καντά
Μία ακόμη μεταγραφική κίνηση πραγματοποίησε ο ΑΟ Θήβα, ο οποίος βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του ρόστερ του ενόψει της νέας...








