3 συλλήψεις στη Χαλκίδα για διακίνηση αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων
Κατασχέθηκαν (292) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, (11) συσκευασίες με (510) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
Στη σύλληψη τριών ατόμων, δύο ημεδαπών και ενός αλλοδαπού, προχώρησαν, το απόγευμα της Δευτέρας, 29 Νοεμβρίου 2021 στη Χαλκίδα, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ως μέλη εγκληματικής ομάδας διακίνησης αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων αστυνομικών της Β’ Ο.Π.Κ.Ε. του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν αρχικά οι δύο ημεδαποί.
Πιο συγκεκριμένα, σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του ενός συλληφθέντα και κατάστημα μίνι μάρκετ που διαχειρίζεται ο δεύτερος συλληφθείς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (162) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων και (11) συσκευασίες που περιείχαν (510) γραμμάρια αδασμολόγητου καπνού.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο πρώτος συλληφθείς και ιδιοκτήτης του ανωτέρω οχήματος, μετέφερε και παρέδιδε συστηματικά αδασμολόγητα καπνικά προϊόντα στον δεύτερο συλληφθέντα (διαχειριστή του καταστήματος μίνι μάρκετ).
Επίσης, από την περεταίρω έρευνα, διακριβώθηκε ότι ο πρώτος συλληφθείς, που είχε τον ρόλο του μεταφορέα των αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων με το όχημά του, προμηθευόταν αυτά από τον αλλοδαπό, ο οποίος εντοπίστηκε ομοίως και συνελήφθη, ενώ σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (130) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων.
Από την ενδελεχή προανακριτική διαδικασία, προέκυψε ότι οι τρεις συλληφθέντες, τουλάχιστον το τελευταίο τρίμηνο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, με σκοπό την συστηματική διακίνηση αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων και την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους.
Το προαναφερόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης της εγκληματικής τους δραστηριότητας.
Από τους αστυνομικούς, αναζητείται επίσης για να συλληφθεί ο ημεδαπός ιδιοκτήτης του καταστήματος, για παράβαση νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.
Την προανάκριση διενέργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

`Αλλα άρθρα του/της Γιώργος Πέππας
Live: ΑΟ Θήβα - Λεβαδειακός Κ19 - Φιλικό προετοιμασίας 2026-2027
Σήμερα στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό στάδιο της Θήβας θα πραγματοποιηθεί το τρίτο φιλικό προετοιμασίας ...
Με 5 θέματα συνεδριάζει η Δ.Ε του Δήμου Λεβαδέων στις 24 Αυγούστου 2026
Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026 συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων, όπου θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα.
Με 7 θέματα συνεδριάζει η Δ.Ε. του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων στις 25 Αυγούστου 2026
Την Τρίτη 25 Αυγούστου 2026, συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων, όπου θα συζητηθούν...
Συναυλία με την Ρία Ελληνίδου : Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026, 9:00 μ.μ. στο Θεάτρο Μοσχοποδίου
Συναυλία με την Ρία Ελληνίδου την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026 9:00 μ.μ. στο Θεάτρο Μοσχοποδίου.
Νέα μεταγραφική κίνηση για τον ΑΟ Θήβα - Απέκτησε τον Θεόδωρο Πασχαλίδη
Συνεχίζει τη μεταγραφική του ενίσχυση ο ΑΟ Θήβα, προσθέτοντας ακόμη έναν νεαρό ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του ενόψει...
Ολοκληρώνεται το ρόστερ του ΑΟ Θήβα - Ενίσχυση στη μεσαία γραμμή με Δημήτρη Καντά
Μία ακόμη μεταγραφική κίνηση πραγματοποίησε ο ΑΟ Θήβα, ο οποίος βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του ρόστερ του ενόψει της νέας...








