Στην ημερίδα «Ενημέρωση για ζητήματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στο χώρο εργασίας» συμμετείχε ο Δήμος Χαλκιδέων
Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα «Ενημέρωση για ζητήματα σεξουαλικής παρενόχλησης και βίας στο χώρο εργασίας», η οποία διοργανώθηκε από την Επιτροπή Ισότητας της ΚΕΔΕ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμίας. Ο Δήμος Χαλκιδέων συμμετείχε στην ημερίδα, με τη Δήμαρχο Χαλκιδέων και Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας Έλενα Βάκα, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρο της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Χαλκιδέων Δήμητρα Σακελλαράκη και την Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Χαλκιδέων Φωτεινή Γεροχειμώνα.
Κατά τον σύντομο χαιρετισμό της η Δήμαρχος τόνισε τον ρόλο των Δήμων στην εξάλειψη των φαινομένων βίας και παρενόχλησης, ιδιαίτερα μέσω των Επιτροπών Ισότητας.
«Η βία και η σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας αποτελούν κρίκο μιας ευρύτερης αλυσίδας, με ιδιαίτερη έξαρση βίας, κακοποίησης, παρενόχλησης των γυναικών σε όλους τους χώρους. Στη διάλυση αυτής της αλυσίδας, σίγουρα οι Δήμοι μπορούν να παίξουν ενεργό και αποτελεσματικό ρόλο, ο οποίος θα ξεκινήσει με το χτίσιμο της ουσιαστικής ισότητας μεταξύ ανδρών και γυναικών.
Μια καλή αρχή ήταν η θεσμοθέτηση των Επιτροπών Ισότητας στη Στερεά Ελλάδα το 2019, με όλους τους Δήμους να έχουν συστήσει Επιτροπές Ισότητας, οι οποίες πραγματικά παράγουν έργο, ενώ έχουν υπογράψει και την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ισότητα των φύλων.
Στο Σχέδιο Δράσης που έχουν εκπονήσει οι Δήμοι της Στερεάς, κορωνίδα είναι η συνέχιση της λειτουργίας και η ενίσχυση των δομών συμβουλευτικής, κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης. Αυτή τη στιγμή στην Στερεά Ελλάδα έχουμε 3 δομές, οι οποίες έχουν ως κύριο στόχο την παροχή βοήθειας σε γυναίκες θύματα κακοποίησης, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας στη Λαμία, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας στη Χαλκίδα και το Συμβουλευτικό Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών στη Θήβα.
Στόχος μας είναι, με ευρωπαϊκά προγράμματα που θα αναζητηθούν, να μπορέσουμε να πετύχουμε μια δομή σε κάθε έδρα Περιφερειακής Ενότητας.
Οι εποχές απαιτούν όλες αυτές οι κοινωνικές Δομές να είναι στην πρώτη γραμμή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Απαιτείται σύμπραξη των φορέων και ενίσχυση της πραγματικής ισότητας, προκειμένου να μπορέσουμε όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε όλα αυτά τα φαινόμενα.»
Επιπλέον, κατά την ημερίδα, η Κοινωνική Λειτουργός του Κέντρου Συμβουλευτικής του Δήμου Χαλκιδέων πραγματοποίησε σύντομη παρουσίαση του Κέντρου κι έκανε ψυχοκοινωνική προσέγγιση της σεξουαλικής παρενόχλησης στον εργασιακό χώρο.
Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι

`Αλλα άρθρα του/της Γιώργος Πέππας
Έκκληση για αίμα για 17χρονο ποδοσφαιριστή της ΑΕ Πανγεωργικός μετά από τροχαίο
Εκκληση για άμεση προσφορά αίματος απευθύνει εχθές, 09/08/2026, η ΑΕ Πανγεωργικός για τον 17χρονο Αρντίτ Κόκα....
Λιβαδειά: Μεγάλη απάτη με θύμα 81χρονη - Της πήραν 400.000 ευρώ και χρυσαφικά
Ένα ακόμη περιστατικό εξαπάτησης ηλικιωμένης σημειώθηκε στη Βοιωτία, αυτή τη φορά σε ευρύτερη περιοχή ...
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος επιστρέφει στον Απόλλων Ακραιφνίου
Ο Α.Ο. Απόλλων Ακραίφνιου ανακοινώνει με τεράστια χαρά την επιστροφή ενός δικού μας παιδιού, του Δημήτρη Παπαδόπουλου!
Ο ΑΠΟ Παναλίαρτος ανανέωσε με τον Δημήτρη Τοσούνη
Η ομάδα του ΑΠΟ Παναλίαρτου ανακοίνωση την ανανέωση της συνεργασίας της με τον τερματοφύλακα κ. Δημήτρη Τοσούνη.
Ο Κώστας Τσιώλης στον Α.Ο. Πλαταιών
Η ομάδα του ΑΟ Πλαταιών ανακοίνωσε την απόκτηση του ποδοσφαιριστή κ. Κώστα Τσιώλη, ο οποίος ενισχύει την επίθεση της ομάδας.
Ο Νικόλας Μανάρας στον ΑΟ Μαυρομματίου
Η ομάδα του ΑΟ Μαυρομματίου ανακοίνωσε την απόκτηση του 20χρονου επιθετικού Νικόλα Μανάρα.
Ο Βασίλης Λάμπρου επιστρέφει στον ΑΟ Μαυρομματίου
Η ομάδα του ΑΟ Μαυρομματίου ανακοίνωσε την επιστροφή του ποδοσφαιριστή κ. Βασίλη Λάμπρου.
Καρυστιανού: Θα υπάρξουν νομικές συνέπειες για όσους δεν εξηγήσουν αυτά τα προσβλητικά που λένε για την Ελπίδα
Για «νομικές συνέπειες» σε βάρος όλων όσοι κάνουν καταγγελίες σε βάρος της Ελπίδας για τη Δημοκρατία «αν δεν εξήγήσουν...
Επιμελητήριο Βοιωτίας: «Να μην αφήσουμε τις πυρόπληκτες περιοχές χωρίς ανάσα - Στηρίζουμε την τοπική επιχειρηματικότητα»
Οι καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν στις αρχές Αυγούστου 2026 περιοχές του Δήμου Θηβαίων έχουν αφήσει ...








