Προκλητική και απαράδεκτη χαρακτηρίζει η Λ.Σ Αλιάρτου-Θεσπιέων την απόφαση της δημοτικής αρχής για τα ανταποδοτικά δημοτικά τέλη και φόρους
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, χαρακτήρισε προκλητική και απαράδεκτη την απόφαση της δημοτικής αρχής του Δήμου για διατήρηση των ανταποδοτικών δημοτικών τελών και φόρων στα περσινά επίπεδα, σημειώνοντας πως «Είναι μια απόφαση σε συνέχεια παλαιότερων τις οποίες είχαμε καταδικάσει και απορρίψει.»
Η Λ.Σ. Αλιάρτου-Θεσπιέων αναφέρθηκε στις αυξήσεις των τελών ηλεκτροφωτισμού, που αυξήθηκαν το το 2014 κατά 44%, ενώ το 2019 αυξήθηκαν ξανά κατά 27%, υπογραμμίζοντας πως «Οι δημότες καλούνται να πληρώσουν για τις υπηρεσίες καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης , πρασίνου κλπ.»
Η ανακοίνωση της Λ.Σ. Αλιάρτου-Θεσπιέων συνεχίζει αναφέροντας πως «Η φοροεπιδρομή του Δήμου συνεχίζεται και προστιθέμενη σε εκείνη του κεντρικού Κράτους, τσακίζει το εισόδημα των λαϊκών νοικοκυριών.
Η κρατική χρηματοδότηση προς τους Δήμους, μειώνεται συνεχώς για να στηρίζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι. Η λαϊκή κατοικία υφαρπάζεται κοροϊδεύοντας τον λαό με ξεροκόμματα εξαθλίωσης(«καλάθι του νοικοκυριού», επιδόματα πείνας κτλ).
Το προσωπικό του Δήμου μειώνεται συνεχώς και δεν επαρκεί , ενώ επικρατούν οι εργασιακές σχέσεις λάστιχο ( οκτάμηνες συμβάσεις), χωρίς να καλύπτονται οι πάγιες και διαρκείς ανάγκες υπηρεσιών προς τους δημότες.
Η ακρίβεια στα ενοίκια ,στους λογαριασμούς ηλεκτρικού , στα καύσιμα και στα βασικά είδη διατροφής αδειάζει το πορτοφόλι των δημοτών μας, που ζουν με καθηλωμένους μισθούς και συντάξεις, με διαλυμένα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα.
Η δημοτική αρχή, βάζει πλάτη στην κυβερνητική πολιτική και εφαρμόζει κατά γράμμα τις υποδείξεις της που φορτώνουν τον λαό με χρέη και απαιτήσεις δυσβάστακτες, αντί να απαιτήσει εδώ και τώρα συμπληρωματική χρηματοδότηση
Δεν φτάνει που οι εργαζόμενοι, οι μικροεπαγγελματίες, οι συνταξιούχοι οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι επιβαρύνονται με υπέρογκους φόρους εισοδήματος, έμμεσους φόρους ΕΝΦΙΑ, κ.τ.λ. γιατί να πληρώνουν και για υπηρεσίες των Δήμων που θα έπρεπε να χρηματοδοτεί το κεντρικό κράτος;
Καταψηφίσαμε τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής που εξακολουθεί να λειτουργεί το Δήμο ως φοροεισπράκτορα
Ο λαός μας έχει ματώσει αρκετά. Συνεχίζει να θυσιάζει το εισόδημά του, την υγεία του, τη μόρφωση των παιδιών του, χωρίς αντίκρισμα στη ζωή του!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :
Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό».
Μείωση των δημοτικών τελών και φόρων για όλα τα νοικοκυριά και τους μικρούς επαγγελματίες κατά 50%. με στόχο την κατάργηση κάθε τοπικής φορολογίας και την ουσιαστική ελάφρυνση για τα λαϊκά στρώματα.
Απαλλαγή για ανέργους, πολύτεκνους, χαμηλοσυνταξιούχους , ΑΜΕΑ.
Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.»
Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι

`Αλλα άρθρα του/της Γιώργος Πέππας
Live: ΑΟ Θήβα - Λεβαδειακός Κ19 - Φιλικό προετοιμασίας 2026-2027
Σήμερα στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό στάδιο της Θήβας θα πραγματοποιηθεί το τρίτο φιλικό προετοιμασίας ...
Με 5 θέματα συνεδριάζει η Δ.Ε του Δήμου Λεβαδέων στις 24 Αυγούστου 2026
Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026 συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων, όπου θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα.
Με 7 θέματα συνεδριάζει η Δ.Ε. του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων στις 25 Αυγούστου 2026
Την Τρίτη 25 Αυγούστου 2026, συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων, όπου θα συζητηθούν...
Συναυλία με την Ρία Ελληνίδου : Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026, 9:00 μ.μ. στο Θεάτρο Μοσχοποδίου
Συναυλία με την Ρία Ελληνίδου την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026 9:00 μ.μ. στο Θεάτρο Μοσχοποδίου.
Νέα μεταγραφική κίνηση για τον ΑΟ Θήβα - Απέκτησε τον Θεόδωρο Πασχαλίδη
Συνεχίζει τη μεταγραφική του ενίσχυση ο ΑΟ Θήβα, προσθέτοντας ακόμη έναν νεαρό ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του ενόψει...
Ολοκληρώνεται το ρόστερ του ΑΟ Θήβα - Ενίσχυση στη μεσαία γραμμή με Δημήτρη Καντά
Μία ακόμη μεταγραφική κίνηση πραγματοποίησε ο ΑΟ Θήβα, ο οποίος βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του ρόστερ του ενόψει της νέας...








