Στερεά Υπεροχής: «Προϋπολογισμός χωρίς απαντήσεις στα προβλήματα της Στερεάς»
Η περιφερειακή παράταξη «Στερεά Υπεροχής» αναφέρθηκε με ανακοίνωσή της στον προϋπολογισμό που συζητήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, για το 2023, σε ειδική συνεδρίαση, σημειώνοντας πως καταψήφισε τον προϋπολογισμό, «γιατί κινείται σε μια διαχειριστική λογική, ξεκομμένος από την πολιτική και οικονομική πραγματικότητα, χωρίς κοινωνικό πρόσημο, χωρίς να αντιμετωπίζει τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες, χωρίς να αντιμετωπίζει την απομόνωση των ορεινών περιοχών, χωρίς να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, χωρίς αναπτυξιακό χαρακτήρα και φυσικά χωρίς καμία κοινωνική διαβούλευση.»
Η «Στερεά Υπεροχής» υποστήριξε πως τόσο ο επικεφαλής, κ. Δ. Αναγνωστάκη, όσο και ο ειδικός αγορητής, κ. Μ. Μπερμπερής, κατά τις τοποθετήσεις τους, «απέδειξαν με επιχειρήματα, ότι ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το 2023 είναι διεκπεραιωτικός, διαχειριστικός, χωρίς στρατηγική, χωρίς ουσιαστικό πολιτικό σχέδιο, εντελώς γραφειοκρατικός και τελικά χωρίς να παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον», ενώ στη συνέχεια υπογράμμισε πως ο προϋπολογισμός «δεν απαντά στην αγωνία των ανέργων, των αγροτών, των μικροεπιχειρηματιών, των υποαπασχολούμενων, των πληγέντων και οικονομικά καταστραμμένων από τις φυσικές καταστροφές και γενικά δεν απαντά στις ανάγκες των πολιτών της περιφέρειάς μας.»
Τέλος, η «Στερεά Υπεροχής» επισήμανε πως η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας «Χρειάζεται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, που θα στοχεύει στην ενίσχυση του εισοδήματος των Στερεοελλαδιτών, στη βιώσιμη αύξηση του ΑΕΠ και επομένως σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με αντίστοιχο περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα», ενώ τόνισε πως «πάλεψε, παλεύει και θα παλέψει για μια τέτοια προοπτική».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Μέσα σε ένα ζοφερό, δυστοπικό περιβάλλον με μεγάλο πληθωρισμό, ακρίβεια, ενεργειακή φτώχεια, χαμηλούς μισθούς και με όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, συζητήθηκε χθες σε ειδική συνεδρίαση κι ο προϋπολογισμό της περιφέρειας για το 2023.
Ένας προϋπολογισμός που συζητήθηκε στον απόηχο της οριστικής και αμετάκλητης απόφασης του Συμβουλίου της Επικράτειας, που έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις του νόμου Θεοδωρικάκου. Στη σκιά των μεγάλων οφειλών-χρεών της περιφέρειας, με αποτέλεσμα τη διάλυση πολλών εργολαβιών και το σταμάτημα των έργων και κάτω από το βάρος του ελλείμματος 425 εκατ ευρώ, για τους ΟΤΑ τη διετία 2022-2023, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του κρατικού προϋπολογισμού.
Η παράταξή μας “Στερεά Υπεροχής” καταψήφισε τον προϋπολογισμό, γιατί κινείται σε μια διαχειριστική λογική, ξεκομμένος από την πολιτική και οικονομική πραγματικότητα, χωρίς κοινωνικό πρόσημο, χωρίς να αντιμετωπίζει τις ενδοπεριφερειακές ανισότητες, χωρίς να αντιμετωπίζει την απομόνωση των ορεινών περιοχών, χωρίς να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, χωρίς αναπτυξιακό χαρακτήρα και φυσικά χωρίς καμία κοινωνική διαβούλευση.
Ο επικεφαλής της παράταξής μας, Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο ειδικός αγορητής Μωυσής Μπερμπερής στις τοποθετήσεις τους, απέδειξαν με επιχειρήματα, ότι ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το 2023 είναι διεκπεραιωτικός, διαχειριστικός, χωρίς στρατηγική, χωρίς ουσιαστικό πολιτικό σχέδιο, εντελώς γραφειοκρατικός και τελικά χωρίς να παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Από τον προϋπολογισμό που εισηγήθηκε η περιφερειακή αρχή, απουσιάζουν τα μεγάλα έργα υποδομής στους τομείς της γεωργίας, της εκπαίδευσης, στους τομείς τουρισμού-πολιτισμού, στους τομείς ύδρευσης και άρδευσης, στον τομέα των αναπλάσεων.
Ένας προϋπολογισμός που δεν απαντά στην αγωνία των ανέργων, των αγροτών, των μικροεπιχειρηματιών, των υποαπασχολούμενων, των πληγέντων και οικονομικά καταστραμμένων από τις φυσικές καταστροφές και γενικά δεν απαντά στις ανάγκες των πολιτών της περιφέρειάς μας.
Η Στερεά Ελλάδα είχε και έχει δυνατότητες αλλά για να τις αξιοποιήσει χρειάζεται δομικές αλλαγές. Χρειάζεται μια πολιτική ηγεσία με όραμα, σχέδιο, αποφασιστικότητα. Χρειάζεται ένα νέο παραγωγικό μοντέλο, που θα στοχεύει στην ενίσχυση του εισοδήματος των Στερεοελλαδιτών, στη βιώσιμη αύξηση του ΑΕΠ και επομένως σε προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας, με αντίστοιχο περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα. Που θα στηρίζεται στην αξία του ανθρώπινου κεφαλαίου και ιδίως των υψηλά καταρτισμένων νέων γενεών. Που θα στοχεύει στη δημιουργία “εγχώριας” παραγόμενης αξίας και θα στηρίζει την αύξηση της “εγχώριας” παραγωγής.
Η “Στερεά Υπεροχής” πάλεψε, παλεύει και θα παλέψει για μια τέτοια προοπτική.»
Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι

`Αλλα άρθρα του/της Γιώργος Πέππας
Live: ΑΟ Θήβα - Λεβαδειακός Κ19 - Φιλικό προετοιμασίας 2026-2027
Σήμερα στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό στάδιο της Θήβας θα πραγματοποιηθεί το τρίτο φιλικό προετοιμασίας ...
Με 5 θέματα συνεδριάζει η Δ.Ε του Δήμου Λεβαδέων στις 24 Αυγούστου 2026
Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026 συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων, όπου θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα.
Με 7 θέματα συνεδριάζει η Δ.Ε. του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων στις 25 Αυγούστου 2026
Την Τρίτη 25 Αυγούστου 2026, συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων, όπου θα συζητηθούν...
Συναυλία με την Ρία Ελληνίδου : Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026, 9:00 μ.μ. στο Θεάτρο Μοσχοποδίου
Συναυλία με την Ρία Ελληνίδου την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026 9:00 μ.μ. στο Θεάτρο Μοσχοποδίου.
Νέα μεταγραφική κίνηση για τον ΑΟ Θήβα - Απέκτησε τον Θεόδωρο Πασχαλίδη
Συνεχίζει τη μεταγραφική του ενίσχυση ο ΑΟ Θήβα, προσθέτοντας ακόμη έναν νεαρό ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του ενόψει...
Ολοκληρώνεται το ρόστερ του ΑΟ Θήβα - Ενίσχυση στη μεσαία γραμμή με Δημήτρη Καντά
Μία ακόμη μεταγραφική κίνηση πραγματοποίησε ο ΑΟ Θήβα, ο οποίος βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του ρόστερ του ενόψει της νέας...








