Η GE και η MYTILINEOS ανέλαβαν την κατασκευή νέας μονάδας 200MW της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού της Ιρλανδίας
Η GE Gas Power (NYSE: GE) και η MYTILINEOS (RIC: MYTr.AT, Bloomberg: MYTIL.GA, ADR: MYTHY US) ανακοινώνουν την υπογραφή σύμβασης με την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού της Ιρλανδίας (ESB) για την κατασκευή μίας νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο στο Δουβλίνο, εντός του υφιστάμενου σταθμού North Wall.
Η νέα μονάδα θα λειτουργεί ως εφεδρική, με τεχνολογία 6 αεριοστροβίλων LM2500XPRESS της GE, οι οποίοι θα παρέχουν συνδυασμένη δυναμικότητα έως περίπου 200MW για την κάλυψη της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας και για τη διασφάλιση της σταθερότητας της τροφοδοσίας στη χώρα. Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η GE και η MYTILINEOS θα εργαστούν από κοινού για την κατασκευή και την παροχή υπηρεσιών λειτουργίας και συντήρησης (O&M) της μονάδας.
Η εν λόγω μονάδα θα λειτουργεί με καύσιμο το φυσικό αέριο, ενώ στο μέλλον, με μικρές τροποποιήσεις, θα μπορεί να λειτουργεί και με μείγματα υδρογόνου, για την περαιτέρω μείωση των εκπομπών άνθρακα της μονάδας. Οι καυστήρες τεχνολογίας ξηρής καύσης χαμηλών εκπομπών (Dry Low Emissions - DLE), επιτρέπουν τη λειτουργία με καύσιμο που περιέχει έως και 35-50% κατ’ όγκο υδρογόνο, όταν αναμειγνύεται με φυσικό αέριο.
Η πρόσθετη παραγωγή ενέργειας δεν θα είναι διαθέσιμη στην ανοικτή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά θα παρέχεται μόνο για έκτακτες ανάγκες, ενώ η μονάδα θα μπορεί να αποδώσει πλήρη ισχύ στο δίκτυο σε λίγα μόνο λεπτά.
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα προσφέρουμε άμεση εφεδρική ισχύ στο North Wall πριν από τη χειμερινή περίοδο του 2023-24 όπου η ζήτηση θα είναι σε επίπεδα αιχμής, συνδράμοντας στην παροχή μιας αξιόπιστης πηγής ισχύος, που θα συμβάλει σημαντικά στην άμβλυνση του κινδύνου ελλείψεων στην τροφοδοσία ηλεκτρικής ενέργειας» , δήλωσε ο Joe Anis, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος, Ευρώπης, Μέση Ανατολής και Αφρικής, GE Gas Power. «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε σε αυτό το έργο με την MYTILINEOS, μια διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία κατασκευής ενεργειακών έργων μεγάλης κλίμακας, με την οποία έχουμε εκτελέσει μαζί πάνω από εξήντα έργα σε διάφορες χώρες, συνολικής ισχύος μεγαλύτερης του 1,5 GW, με τη χρήση αεροπορικού τύπου αεριοστρόβιλων της GE. Μαζί με την MYTILINEOS, θα παρέχουμε μια αξιόπιστη πηγή ισχύος έκτακτης ανάγκης στο ιρλανδικό δίκτυο ηλεκτρισμού, η οποία θα μπορεί στο μέλλον να μειώσει τις εκπομπές, με την καύση υδρογόνου.»
«Είναι μεγάλη χαρά να συνεργαστούμε για άλλη μια φορά με τον μακροχρόνιο επιχειρηματικό μας συνεργάτη, την GE Gas Power για την κατασκευή ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο, ο οποίος θα αντισταθμίσει τον κίνδυνο έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιρλανδία. Με τη μακρά εμπειρία της MYTILINEOS και την τεχνολογία αιχμής της GE, είμαστε βέβαιοι ότι θα παραδώσουμε εγκαίρως αυτήν τη μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της MYTILINEOS, και πρόσθεσε: «Η μακροπρόθεσμη δέσμευση της MYTILINEOS για αποδοτική παραγωγή ενέργειας, προς μια αποτελεσματική ενεργειακή μετάβαση αποδεικνύεται σε κάθε νέο μας έργο, ιδίως τώρα που η Ευρώπη διέρχεται μια άνευ προηγουμένου κρίση, η οποία πλήττει τόσο τα νοικοκυριά όσο και τις επιχειρήσεις.»
Η MYTILINEOS αναγνωρίζεται διεθνώς ως κορυφαίος κατασκευαστής ενεργειακών έργων μεγάλης κλίμακας, με μακρά εμπειρία σε απαιτητικές αγορές, με σημαντικές ενεργειακές ανάγκες. Πρόσφατα, ολοκλήρωσε την κατασκευή του νέου σταθμού συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο (CCGT) 826 MW της MYTILINEOS, χρησιμοποιώντας την πλέον σύγχρονη τεχνολογία H-Class της GE. Η νέα μονάδα, η οποία ολοκληρώνει την δοκιμαστική της λειτουργία, αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην ενεργειακή θωράκιση της χώρας.
Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι

`Αλλα άρθρα του/της Γιώργος Πέππας
Live: ΑΟ Θήβα - Λεβαδειακός Κ19 - Φιλικό προετοιμασίας 2026-2027
Σήμερα στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί στο δημοτικό στάδιο της Θήβας θα πραγματοποιηθεί το τρίτο φιλικό προετοιμασίας ...
Με 5 θέματα συνεδριάζει η Δ.Ε του Δήμου Λεβαδέων στις 24 Αυγούστου 2026
Τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2026 συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Λεβαδέων, όπου θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα.
Με 7 θέματα συνεδριάζει η Δ.Ε. του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων στις 25 Αυγούστου 2026
Την Τρίτη 25 Αυγούστου 2026, συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων, όπου θα συζητηθούν...
Συναυλία με την Ρία Ελληνίδου : Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026, 9:00 μ.μ. στο Θεάτρο Μοσχοποδίου
Συναυλία με την Ρία Ελληνίδου την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2026 9:00 μ.μ. στο Θεάτρο Μοσχοποδίου.
Νέα μεταγραφική κίνηση για τον ΑΟ Θήβα - Απέκτησε τον Θεόδωρο Πασχαλίδη
Συνεχίζει τη μεταγραφική του ενίσχυση ο ΑΟ Θήβα, προσθέτοντας ακόμη έναν νεαρό ποδοσφαιριστή στο ρόστερ του ενόψει...
Ολοκληρώνεται το ρόστερ του ΑΟ Θήβα - Ενίσχυση στη μεσαία γραμμή με Δημήτρη Καντά
Μία ακόμη μεταγραφική κίνηση πραγματοποίησε ο ΑΟ Θήβα, ο οποίος βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση του ρόστερ του ενόψει της νέας...








