Πραγματοποιήθηκαν στη Λιβαδειά τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών
Το πρωί του Σαββάτου, 15 Ιουλίου 2023 στη Λιβαδειά, έλαβε χώρα, με μεγάλη επιτυχία, η τελετή για τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, το οποίο τοποθετήθηκε πλησίον της εισόδου του Αστυνομικού Μεγάρου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας.
Η εν λόγω τελετή του μνημείου, σημειώθηκε με παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγου Νικόλαου Σπανουδάκη, ο οποίος εκπροσώπησε τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο και του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, Ταξίαρχου Γεώργιου Καραχάλιου.
Το Μνημείο κατασκευάστηκε με δαπάνες του Δήμου Λεβαδέων, κατόπιν πρωτοβουλίας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Βοιωτίας, ο πρόεδρος της οποίας, Υπαστυνόμος Β’ Ζαχαρίας Καρακώστας, πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία.
Πραγματοποιήθηκαν στη Λιβαδειά τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων Αστυνομικών
Στην τελετή χοροστάτησε ο Πανοσιολογότατος Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Θανάσου, ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας & Αυλίδος κ.κ. Γεώργιου, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκε και επιμνημόσυνη δέηση περί αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων Αστυνομικών.
Κατά τη διάρκεια της τελετής, αναγνώσθηκε σύντομος χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη, ενώ επιπλέον σύντομους χαιρετισμούς απεύθυναν και οι Βουλευτές του Νομού Βοιωτίας, κ. Ελευθέριος Κτιστάκης και κ. Γεώργιος Μουλκιώτης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Μπακούμης, ο Δήμαρχος Λεβαδέων, κ. Ιωάννης Ταγκαλέγκας και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, κ. Γρηγόρης Γερακαράκος.
Στα αποκαλυπτήρια παρέστησαν ακόμα, οικείοι του τέως Ανθυπαστυνόμου Γεωργίου Ανδριτσόπουλου, ο οποίος «έπεσε» κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευβοίας, Ταξίαρχος Αθανάσιος ΓΕΡΟΓΙΑΚΟΜΟΣ, Αξιωματικοί Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι της Ένωσης Αξιωματικών Στερεάς Ελλάδας, των Ενώσεων Νομών Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας, των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και το αστυνομικό προσωπικό της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας.
Τέλος, στο πλαίσιο της τελετής, την οποία παρουσίασε ο Αστυνόμος Β’ Παναγιώτης Γελέκας, Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αλιάρτου, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, τους Βουλευτές που παρέστησαν, τον Δήμαρχο Λεβαδέων και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, εξέδωσε δελτίο τύπου για τα αποκαλυπτήρια, όπου ανέφερε χαρακτηριστικά τα παρακάτω:
«Την 17/06/2023, συμπληρώθηκαν δέκα χρόνια από την ηρωική θυσία του Ανθυπαστυνόμου Ανδριτσόπουλου Γεωργίου. Έδωσε τη ζωή του υπερασπιζόμενος τους συναδέλφους και τους συμπολίτες του από επικίνδυνους κακοποιούς. Στο πρόσωπο του, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας τιμά τη μνήμη όλων των συναδέλφων οι οποίοι έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος.
Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκαν το Σάββατο 15/07/2023, τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων εν ώρα καθήκοντος στην έδρα της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βοιωτίας , μια πρωτοβουλία την Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας η οποία υλοποιήθηκε με τη συμβολή του Δήμου Λεβαδεών και την αρωγή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Στην τελετή χοροστάτησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Θανάσου ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Θηβών, Λεβαδείας & Αυλίδος κ.κ. Γεώργιου ενώ την έναρξη σηματοδότησε σύντομος χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη.
Το παρών στη σεμνή τελετή των αποκαλυπτηρίων του Μνημείου Πεσόντων εν ώρα καθήκοντος έδωσε η οικογένεια του ήρωα συναδέλφου Ανδριτσόπουλου Γεωργίου, σύσσωμο το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Γρηγόρης Γερακαράκος και κεντρικός ομιλητής της εκδηλώσεως, ενώ παρέστησαν επίσης απευθύνοντας σύντομους χαιρετισμούς ο Δήμαρχος του Δήμου Λεβαδέων Ταγκαλέγκας Ιωάννης, ο βουλευτής Ν.Δ. Βοιωτίας κ. Κτιστάκης Λευτέρης, ο βουλευτής του ΚΙ.ΝΑΛ. κ. Μουλκιώτης Γιώργος, εκπρόσωποι της Βουλευτού Σύριζα κ. Πούλου Γιώτας και μέλη του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λεβαδέων.
Εκ μέρους της φυσικής ηγεσίας παρέστησαν ο Γενικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Σπανουδάκης Νικόλαος εκπροσωπώντας τον κ. Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Λάζαρο Μαυρόπουλο, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Στερεάς Ελλάδας Ταξίαρχος Καραχάλιος Γεώργιος, ο Διευθυντής Αστυνομίας Ευβοίας Ταξίαρχος Γερογιάκομος Αθανάσιος , ο Διευθυντής Αστυνομίας Βοιωτίας Αστ. Δ/ντής Μπακούμης Ηλίας, εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, εκπρόσωποι της Παννελήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας, Φωκίδας, το Δ.Σ. και μέλη του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας νομού Βοιωτίας, πλήθος εν ενεργεία συναδέλφων και πολιτών.
Το πέρας των χαιρετισμών ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, τους Βουλευτές του νομού, το Δήμαρχο Λεβαδέων και τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.
Η σεμνή τελετή έλαβε τέλος με τους συγκεντρωμένους να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο.
Εμπρός στους ηρωικούς μας νεκρούς κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ, χρέος έχουμε ιερό να μην λησμονήσουμε τη θυσία τους. Έπεσαν στο βωμό του καθήκοντος όμως θα ζουν αιώνια, γιατί όπως λέει ο ποιητής :
‘’Ηρώων νεκροί—τί λέω νεκροί; νεκρός είν’ όποιος λυώνει
στήν κλίνη τής άρρώστειας καί πάει καί δέν γυρνά
όμως τού ήρωος ή ζωή ποτέ της δέν τελειώνει,
άπ’τή στιγμή, πού σβύνει, άθάνατη άρχινά.’’
Αιωνία η μνήμη των ηρωικώς πεσόντων συναδέλφων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος!»
`Αλλα άρθρα του/της Γιώργος Πέππας
Διορθώσεις στο ΟΣΔΕ 2025 για πλήρες εύρος λαθών, πολλά «κίτρινα» monitoring, δύσκολη η δικαίωση στα βιολογικά για τα συνταγολόγια
Ενδεικτική είναι η περίπτωση του monitoring, όπου, σύ΅φωνα ΅ε πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί σφάλ΅ατα στην κα΅πύλη...
Ξένοι εργάτες: Κριτήρια και προϋποθέσεις μετάκλησης από τις Εταιρείες Προσωρινής Απασχόλησης
Αυστηρότερες προϋποθέσεις και κριτήρια ώστε οι Επιχειρήσεις Προσωρινής Απασχόλησης (Ε.Π.Α.), να μπορούν να προχωρούν...
Ακρίβεια: Πόσο θα πέσουν οι τιμές και σε ποια προϊόντα
Λίγες ημέρες μετά από την έναρξη εκ νέου των πολεμικών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και μία ημέρα πριν από την συζήτηση στη Βουλή...
Στον Οπούντιο Μαρτίνου ο Νίκος Αργυρίου
Μία σημαντική μεταγραφική κίνηση ολοκλήρωσε ο Οπούντιος Μαρτίνου, ανακοινώνοντας την επιστροφή του Νίκου Αργυρίου...
Νέα διοίκηση στον ΑΟ Οινόφυτα - Ξεκινά μια νέα εποχή για τον σύλλογο
Σε νέα διοικητική σελίδα περνά ο ΑΟ Οινόφυτα, καθώς μετά τις αρχαιρεσίες της 28ης Ιουνίου 2026 συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο...
Ο ΑΟ Θήβα απέκτησε τον Εφραίμ Ζαχαράκη
Με ακόμη μία μεταγραφική προσθήκη συνεχίζει την ενίσχυση του ρόστερ του ο ΑΟ Θήβα, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Εφραίμ Ζαχαράκη.
Ετήσια τακτική γενική συνέλευση στον εμπορικό σύλλογο Λιβαδειάς
Με αρκετές δικαιολογημένες απουσίες λόγω Τετάρτης, καλοκαιριού και υψηλών θερμοκρασιών πραγματοποιήθηκε σε κλίμα...
Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. της Α.Ε. Δηλεσίου
Η ομάδα της Α.Ε. Δηλεσίου ανακοίνωσε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές της 14ης Ιουνίου.
Κωστάκογλου, Κατσιγιάννη και και Μάργωνη ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ Κόκκινου
Η ομάδα του ΠΑΟΚ Κόκκινου ανακοίνωσε σωρεία νέων προσθηκών, εν όψει της νέας σεζόν του 2026. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ...








