Νέο Δ.Σ. τη Δευτέρα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος - Aπομόνωση όλης της ομάδας για 5 ημέρες εάν βρεθεί κρούσμα κορονοϊού
Το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας (18/5, 15:00) θα πραγματοποιηθεί νέο διοικητικό συμβούλιο στη Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης, με κυρίαρχο θέμα τη συνέχιση του πρωταθλήματος, με τη διεξαγωγή των πλέι οφ.
Επίσης, ο συνεταιρισμός θα εκλέξει τον αντικαταστάτη του Χρήστου Δάρρα στη θέση του αναπληρωτή προέδρου και θα επικυρώσει τη βαθμολογία για τις θέσεις 7-14, η οποία ως γνωστόν εκκρεμεί, προκειμένου να διασαφηνιστεί και η εξέλιξη στη διαδικασία των πλέι άουτ.
Η ενημέρωση της Λίγκας αναφέρει:
«Ανακοινώνεται ότι τη Δευτέρα 18/05/2020 στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί Διοικητικό Συμβούλιο της Super League, μέσω τηλεδιάσκεψης.
Τα θέματα ημερήσιας διάταξης έχουν ως ακολούθως:
- Εκλογή Αναπληρωτή Προέδρου του Δ.Σ.
- Επικύρωση θέσεων 7 έως και 14, κανονικής περιόδου πρωταθλήματος Super League 1 (ανδρών) αγωνιστικής περιόδου 2019-20.
- Συνέχιση πρωταθλήματος Super League 1 (ανδρών), αγωνιστικής περιόδου 2019-20 και σχετικά συναφή ζητήματα.
Aπομόνωση όλης της ομάδας για 5 ημέρες εάν βρεθεί κρούσμα κορονοϊού
Από το πρωί της προπερασμένης Τετάρτης (06/05) και την ιατρική τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στα μέλη της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής του Υφυπουργείου Αθλητισμού, τους εκπροσώπους του ΕΟΔΥ και τους γιατρούς των 14 ομάδων της Super League (παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη και του προέδρου της Λίγκας, Μηνά Λυσάνδρου), υπήρχε μία -αλλά πολύ βασική- «εκκρεμότητα», σ’ όλη αυτή τη διαδρομή για την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος:
Η απόφαση για τα μέτρα που θα ληφθούν σε περίπτωση κρούσματος κορονοϊού σε παίκτη/παίκτες ή μέλος μίας ομάδας. Θα έμπαινε σε καραντίνα μόνο ο παίκτης ή το μέλος της ομάδας (όπως π.χ. έχουν κάνει σε αρκετές περιπτώσεις στην Γερμανία κι άρχισαν να ακολουθούν και οι Ιταλοί); Θα έμπαινε σε καραντίνα 14 ημερών όλη ομάδα; Ή θα επιλεγόταν κάτι «ενδιάμεσο»;
Διότι από τη συγκεκριμένη απόφαση των υγειονομικών αρχών, θα καθοριζόταν σε μεγάλο βαθμό και η «διάθεση ψήφου» των ομάδων της Super League στη νέα τηλεδιάσκεψη της Δευτέρας (18/05), για το αν θα προχωρήσει ως το τέλος η διαδικασία «επανεκκίνησης» της ποδοσφαιρικής σεζόν με τα πλέι-οφ/πλέι-άουτ και τα τρία ματς Κυπέλλου που απομένουν.
Όπως αποκαλύπτουν πηγές του «Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων» η απόφαση που πάρθηκε εντέλει μετά τη χθεσινή (Πέμπτη 14/05) σύσκεψη ανάμεσα στον ΕΟΔΥ και την Υ.Ε.Ε. και μεταφέρθηκε ήδη από το ίδιο βράδυ προς τον διευθυντή αγωνιστικού της Super League, Θεόδωρο Λάιο, ήταν εντέλει μία «ενδιάμεση», αλλά πλήρως στοιχειοθετημένη επιλογή:
-Σε περίπτωση ανίχνευσης επιβεβαιωμένου κρούσματος λοίμωξης του ιού Covid-19, το άτομο που έχει προσβληθεί από τον ιό θα τεθεί σε κατ’ οίκον καραντίνα, ενώ η υπόλοιπη ομάδα θα μπει σε απομόνωση 5 ημερών, σε χώρο που θα είναι προκαθορισμένος είτε από τη διοργανώτρια αρχή (Super League), είτε από την ίδια την ομάδα. Μπορεί να είναι ένα ξενοδοχείο το οποίο θα έχει δίπλα προπονητήριο ή το προπονητικό κέντρο της ομάδας, εφόσον έχει και ξενώνες, αλλά σίγουρα το περιβάλλον θα πρέπει να είναι «απομονωμένο». Και για 5 μέρες, κανείς δεν θα μπορεί να πάει στην οικεία του ή να μετακινηθεί από μόνος του κάπου αλλού.
-Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης απομόνωσης, θα είναι εφικτό να προπονούνται οι παίκτες της ομάδας, αλλά μόνο με το συγκεκριμένο γκρουπ, το οποίο θα έχει «απομονωθεί». Δεν μπορεί δηλαδή να ενταχθεί σε αυτούς κι ένας παίκτης που ήταν εκτός αποστολής ή προπονήσεων πριν βρεθεί το κρούσμα.
-Επίσης σε αυτό το πενθήμερο, θα υπάρξουν δύο σειρές από ιατρικές εξετάσεων ανίχνευσης του ιού Covid-19 και τεστ αντισωμάτων σε όλο το γκρουπ της απομόνωσης. Οι εξετάσεις αυτές θα γίνονται την 3η και την 5η μέρα. Και αν είναι «καθαρές» και δεν έχει εμφανιστεί οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα της νόσου οι παίκτες θα μπορούσαν να επιστρέψουν σε μεικτές προπονήσεις και σε αγώνες, μετά από το «πράσινο φως» του ΕΟΔΥ.
-Τέλος, εάν δεν είναι εφικτός ο μοριακός έλεγχος (PCR), η σύσταση του ΕΟΔΥ και της Υ.Ε.Ε. είναι να επιστρέψουν οι ομάδες σε μεικτές προπονήσεις και αγώνες μετά από απομόνωση 7 ημερών κι αφού πρώτα επιβεβαιωθεί από τους γιατρούς πως δεν έχει εμφανιστεί κανένα άλλο σύμπτωμα κορονοϊού εντός της ομάδας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
`Αλλα άρθρα του/της Γιώργος Πέππας
Χαλάζι καταστροφής σε Λιβαδεια και Ορχομενο - Αμεση καταγραφή των ζημιών ζητούν οι παραγωγοί
Την άμεση καταγραφή των ζημιών και την εκκίνηση των διαδικασιών για την ταχύτατη καταβολή αποζημιώσεων ...
«Φωτιές» ανάβει η απένταξη και η απόφαση για το Lidl
Φωτιά παίρνει η αντιπαράθεση στη Θήβα μετα την ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης και της κίνησης πολιτών...
Ανεβάζει επίπεδο την επιθετική του γραμμή ο ΑΟ ΘΗΒΑ με τον Βασίλειο Τζεμπελίκο
Ο 19χρονος επιθετικός αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τον Λεβαδειακό και ενισχύει σημαντικά την ομάδα ενόψει της νέας σεζόν στη Γ' Εθνική
Στη Βουλή η καταστροφή των καλλιεργειών στη Φθιώτιδα από Σαρακιώτη - Ζητά άμεσες αποζημιώσεις και έκτακτη στήριξη των αγροτών
Την άμεση κινητοποίηση της Πολιτείας για τη στήριξη των αγροτών και κτηνοτρόφων της Φθιώτιδας, οι οποίοι επλήγησαν...
«Αψιμαχία» της Δημοτικής Αρχής Δήμου Θηβαίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση για την απένταξη του έργου ανάπλασης του πρ. Νοσοκομείου Θήβας
Με σειρά ανακοινώσεων η Λαϊκή Συσπείρωση Θήβας ήρθε σε «αψιμαχία» με τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Θηβαίων, μεταξύ άλλων...
Σεραφείμ Δέδες: Οι καταγγελίες περισσεύουν - Οι λύσεις ακόμη αγνοούνται
Χθες, Κυριακή, για ακόμη μία φορά υπήρξε καταγγελία σχετικά με το κλείσιμο του κεντρικού δρόμου στην προσπάθεια που γίνεται για την προστασία των παιδιών του χωριού μας.
Με 10 θέματα συνεδριάζει η Δ.Ε. του Δήμου Θηβαίων στις 29 Ιουλίου 2026
Στις 29 Ιουλίου 2026, συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Θηβαίων, όπου θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα....
Ο Αντώνης Γεωργουσόπουλος συνεχίζει με τη φανέλα του Αρη Θήβας
Η ομάδα του Αρη Θήβας ανακοίνωσε πως ανανέωσε τη συνεργασία της για τη σεζόν 2026-2027 με τον καλαθαροσφαιριστή...
Οι Γερμανικές Αποζημιώσεις 81 χρόνια μετά τη Διάσκεψη του Πότσνταμ
«Στα ψιλά» πέρασε στον ελληνικό τύπο η φετινή 81η επέτειος της ιστορικής Διάσκεψης του Πότσνταμ που έλαβε χώρα το διάστημα...








