Αυτοψία του Φάνη Σπανού σε έργα στην Ευρυτανία
Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2025 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανός επέβλεψε έργα που λαμβάνουν χώρα στην Π.Ε. Ευρυτανίας, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Αριστείδη Τασιό, την Αντιπεριφερειάρχη Ορεινής & Δασικής Πολιτικής κ. Αικατερίνη Καλαντζή και τον Περιφερειακό Σύμβουλο Ευρυτανίας κ. Θωμά Ευαγγελογιώργο.
Όπως αναφέρει η Περιφέρεια σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο πρώτος σταθμός του κ. Σπανού ήταν το Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου, όπου ολοκληρώνονται οι εργασίες ανακατασκευής του σαλέ και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό! Το έργο: «Ανακατασκευή Εκσυγχρονισμός Κτηριακών Εγκαταστάσεων και Περιβάλλοντος Χώρου Χ.Κ. Καρπενησίου», αρχικού προϋπολογισμού 2.750.000 ευρώ προβλέπει επίσης την ανακατασκευή του “κάτω” μπαρ και του “πάνω” πάρκινγκ, στατικές παρεμβάσεις, εξομάλυνση πιστών και τοποθέτηση χιονοφραχτών.
Εν συνεχεία έλαβε χώρα αυτοψία αυτοψία στο έργο εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου, αρχικού προϋπολογισμού 2.320.000 ευρώ. Οι εργασίες, που εκτελούνται από τον Δήμο Καρπενησίου, είναι σε εξέλιξη και περιλαμβάνουν εκτεταμένες επισκευές στο Προπονητήριο, ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο κεντρικό και στο βοηθητικό γήπεδο ποδοσφαίρου, ολική αντικατάστασή του στίβου ελαστικού τάπητα (ταρτάν) στο κεντρικό γήπεδο και επισκευή του στίβου στο βοηθητικό γήπεδο, αλλά και ανακατασκευή των γηπέδων μπάσκετ, βόλεϊ, τένις και χάντμπολ.
Ομαλά προχωρούν και οι εκτεταμένες επισκευές στη Φοιτητική Εστία του Τμήματος Δασολογίας Καρπενησίου. Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ με στόχο την πλήρη ανακαίνιση της Εστίας, ώστε να φιλοξενεί κατάλληλα τους φοιτητές και να δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε ?τομα με Αναπηρίες.
Ακολούθησε η επίβλεψη και η ενημέρωση για τα οδικά έργα που είναι σε εξέλιξη επί των Επαρχιακών Οδών:
Καρπενήσι - Προυσός – Ασπρόπυργος. Έργο με αρχικό προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ και με βασικό στόχο την αντιμετώπιση των βραχοπτώσεων.
Καρπενήσι – Γαύρος. Οι εργασίες, αρχικού προϋπολογισμού 1.280.000 ευρώ, θα γίνουν από τον Β’ Κόμβο της Νότιας παράκαμψης Καρπενησίου και ως τη διασταύρωση της οδού με τις εισόδους του Μεγάλου και του Μικρού Χωριού. Ωστόσο ο κύριος όγκος των εργασιών αφορά το κομμάτι από το πέρας της προηγούμενης εργολαβίας (“Διαπλατύνσεις -τεχνικά & ασφαλτόστρωση Επαρχιακού οδικού δικτύου Γ Φάση“) έως τον κόμβο στον Παράδεισο.
Μετά την επίβλεψη των εργασιών, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Καρπενησίου Χρήστος Κακαβάς, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Enaon EDA Francesca Zanninotti και πλήθος κόσμου συμμετείχαν στην τελετή αφής φλόγας φυσικού αερίου στο Καρπενήσι.
«Ολοκληρώνονται οι εργασίες στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καρπενησίου και το αποτέλεσμα εντυπωσιάζει! Ακόμη πιο εντυπωσιακό θα είναι, όμως, όταν θα είστε και εσείς εδώ για να το δείτε και να το χαρείτε», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός και πρόσθεσε:
«Αφιερώσαμε τη σημερινή μέρα στην Ευρυτανία και το Καρπενήσι, όπου προχωρούν ομαλά και τα έργα μας για την πλήρη ανακαίνιση του Αθλητικού Κέντρου Καρπενησίου και της Φοιτητικής Εστίας του Τμήματος Δασολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στόχος μας να παραδώσουμε σύγχρονες υποδομές στους αθλητές και τους φοιτητές μας.
»Επιταχύνουμε παράλληλα την υλοποίηση δυο ακόμη οδικών έργων επί των Επαρχιακών Οδών Καρπενήσι - Προυσός – Ασπρόπυργος και Καρπενήσι – Γαύρος. Θέλουμε να βελτιώσουμε την πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή και παραμένουμε σε εγρήγορση -αιρετοί και υπηρεσιακοί- για την ταχεία και ορθή εκτέλεση των εργασιών».
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Αριστείδης Τασιός τόνισε: «Η περιοχή μας αλλάζει πίστα, με την υλοποίηση έργων που δημιουργούν αναπτυξιακό πρόσημο, όπως το Χιονοδρομικό μας Κέντρο και η Φοιτητική μας Εστία, που βελτιώνουν την προσβασιμότητα, όπως τα έργα που σήμερα επισκεφτήκαμε με τον Περιφερειάρχη μας στον οδικό άξονα Καρπενήσι – Ποταμιά - Προυσός αλλά και που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και το κόστος διαβίωσης που αναμένεται να επιτευχθεί με την λειτουργία του φυσικού αερίου. Με σωστό προγραμματισμό και διεκδίκηση πόρων συνεχίζουμε και υλοποιούμε παρεμβάσεις που αφήνουν σημαντικό αναπτυξιακό αποτύπωμα».

`Αλλα άρθρα του/της Γιώργος Πέππας
Ο ΑΟ Θήβα απέκτησε τον Εφραίμ Ζαχαράκη
Με ακόμη μία μεταγραφική προσθήκη συνεχίζει την ενίσχυση του ρόστερ του ο ΑΟ Θήβα, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Εφραίμ Ζαχαράκη.
Ετήσια τακτική γενική συνέλευση στον εμπορικό σύλλογο Λιβαδειάς
Με αρκετές δικαιολογημένες απουσίες λόγω Τετάρτης, καλοκαιριού και υψηλών θερμοκρασιών πραγματοποιήθηκε σε κλίμα...
Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. της Α.Ε. Δηλεσίου
Η ομάδα της Α.Ε. Δηλεσίου ανακοίνωσε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που προέκυψε από τις εκλογές της 14ης Ιουνίου.
Κωστάκογλου, Κατσιγιάννη και και Μάργωνη ανακοίνωσε ο ΠΑΟΚ Κόκκινου
Η ομάδα του ΠΑΟΚ Κόκκινου ανακοίνωσε σωρεία νέων προσθηκών, εν όψει της νέας σεζόν του 2026. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε ...
Στον ΑΟ Πλαταιών ο Γιάννης Πέρρας
Η ομάδα του ΑΟ Πλαταιών ανακοίνωσε πως απέκτησε τον ποδοσφαιριστή κ. Γιάννη Πέρρα, ο οποίος έχει σημαντική εμπειρία και παραστάσεις.
Στο Δήμο Ορχομενό υψηλές ταχύτητες internet
Ο Δήμος Ορχομενού επεσήμανε σε ανακοίνωσή του πως η συνεχής εξέλιξη του Internet και οι αυξανόμενες...
Η Αναγέννηση Σχηματαρίου ανακοίνωσε τον επιθετικό Γιώργο Αυγέρη
Η ομάδα της Αναγέννησης Σχηματαρίου, εν όψει της νέας σεζόν και της προετοιμασίας της για αυτήν...
Εκτέλεση βολών στο Πεδίο Βολής Θηβών
Σας γνωρίζουμε ότι αύριο Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2026 από 08:00 εώς 15:00 θα εκτελεστεί βολή τυφεκίου στο πέδιο βολής Θηβών.
Γιώργος Πέππας: Ένα διαφορετικό μοντέλο αστυνόμευσης μέσα στον «μοντέρνο» κόσμο
Στη σημερινή εποχή η ιδέα του «μοντέρνου», του «ρηξικέλευθου», του «νέου», θέλγει ένα μεγάλο μέρος της «ελίτ» της κοινωνίας...








