89χρονος πυροβόλησε υπάλληλο στον ΕΦΚΑ του Κεραμεικού - Μετά άνοιξε πυρ και στο Εφετείο, ακόμη 4 τραυματίες
Παραμένει ασύλληπτος - Πήγε στο Εφετείο με ταξί κρύβοντας την καραμπίνα μέσα από το μπουφάν του, άφησε εκεί το όπλο του
89χρονος εισέβαλε σήμερα στον ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό με καραμπίνα τραυματίζοντας υπάλληλο και στη συνέχεια πήρε ταξί κρύβοντας το όπλο του, έφτασε στο Εφετείο στη Λουκάρεως πυροβόλησε και τραυμάτισε άλλες τέσσερις γυναίκες γραμματείς του Πρωτοδικείου. Και μετά από όλα αυτά, παραμένει ασύλληπτος!
Ο δράστης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είναι ρακοσυλλέκτης στην περιοχή του Βοτανικού και αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, έχοντας νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρική κλινική, όταν εισέβαλε σε κτίριο του ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό ανέβηκε στον τέταρτο όροφο και πυροβόλησε έναν υπάλληλο στο πόδι, ο οποίος νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του.

Ο 89χρονος ρακοσυλλέκτης
Στη συνέχεια, παίρνοντας το ταξί, πήγε στο Εφετείο Αθηνών, μία απόσταση περίπου πέντε χιλιομέτρων από τον Κεραμεικό, όπου πυροβόλησε και τραυμάτισε ελαφρά τέσσερις γυναίκες, αφήνοντας στο σημείο την καραμπίνα, αλλά και επιστολές για τις εφημερίδες.
Οι τέσσερις γυναίκες που τραυματίστηκαν ελαφρά είναι γραμματείς του Πρωτοδικείου και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Η καραμπίνα που χρησιμοποίησε ο δράστης
Πώς έγιναν οι επιθέσεις
Η πρώτη επίθεση σημειώθηκε στις 10:30 το πρωί, σε γραφεία του ΕΦΚΑ που βρίσκονται στην οδό Κειριάδων 4 στον Κεραμικό. Ο 89χρονος άνδρας, μπήκε μέσα στα γραφεία με μια καραμπίνα και άνοιξε πυρ.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο 89χρονος είπε σε έναν υπάλληλο του ΕΦΚΑ να σκύψει και πυροβόλησε έναν άλλον.
Μαρτυρίες από τη Λουκάρεως
«Μόλις έφευγα από το Πρωτοδικείο και είδα πολλούς συναδέλφους να τρέχουν. Ένας συνάδελφος βγήκε και μας προειδοποίησε ότι υπάρχει όπλο και ότι πέφτουν πυροβολισμοί. Αυτό που συνέβη ήταν ότι ένας ηλικιωμένος άνδρας με μπλε καπαρντίνα μπήκε στο γραφείο 23, πυροβόλησε τρεις φορές στο πάτωμα, άφησε την καραμπίνα στο φωτοτυπικό και εξαφανίστηκε», ανάφερε ασκούμενος δικηγόρος.
«Σπεύσαμε αμέσως μόλις ενημερωθήκαμε για το επεισόδιο. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν ηλικιωμένο άνδρα, ο οποίος με τροποποιημένη καραμπίνα πυροβόλησε και τραυμάτισε, ευτυχώς ελαφρά, τέσσερις γραμματείς του Πρωτοδικείου, όλες γυναίκες. Έχει αφήσει κάποιες επιστολές που απευθύνεται στις εφημερίδες», ανέφερε ο πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Μαρτυρίες από τον ΕΦΚΑ
«Έβγαλε την καραμπίνα κάτω από τον γκισέ και πυροβόλησε», είπε νωρίτερα αυτόπτης μάρτυρας του επεισοδίου στον ΕΦΚΑ.
«Είπε σε έναν υπάλληλο να σκύψει και μετά πυροβόλησε», είπε ο διοικητής του ΕΦΚΑ.
«Τον πυροβόλησε στο πόδι και έφυγε», είπε εργαζόμενη.
Δείτε φωτογραφίες



Πηγή: Πρώτο Θέμα
`Αλλα άρθρα του/της Γιώργος Πέππας
Εξιχνιάσθηκε αμέσως ληστεία σε βάρος αλλοδαπού στη Θήβα
Η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θηβών, είχε ως αποτέλεσμα την...
Η Στενή φιλοξενεί μια γιορτή γαστρονομίας στην καρδιά της Δίρφυς
Μετά τις επιτυχημένες διοργανώσεις του Φεστιβάλ Γαστρονομίας «Στερεά Ελλάδα Πάρε μια γεύση», η Περιφέρεια Στερεάς ...
Νέα χρηματοδότηση για παρεμβάσεις προστασίας στο Δερβένι της Εύβοιας
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός εξασφάλισε νέα χρηματοδότηση ύψους 3.000.000 ευρώ από το Ειδικό Πρόγραμμα Φυσικών Καταστροφών ...
Έκκληση για αίμα για 17χρονο ποδοσφαιριστή της ΑΕ Πανγεωργικός μετά από τροχαίο
Εκκληση για άμεση προσφορά αίματος απευθύνει εχθές, 09/08/2026, η ΑΕ Πανγεωργικός για τον 17χρονο Αρντίτ Κόκα....
Λιβαδειά: Μεγάλη απάτη με θύμα 81χρονη - Της πήραν 400.000 ευρώ και χρυσαφικά
Ένα ακόμη περιστατικό εξαπάτησης ηλικιωμένης σημειώθηκε στη Βοιωτία, αυτή τη φορά σε ευρύτερη περιοχή ...
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος επιστρέφει στον Απόλλων Ακραιφνίου
Ο Α.Ο. Απόλλων Ακραίφνιου ανακοινώνει με τεράστια χαρά την επιστροφή ενός δικού μας παιδιού, του Δημήτρη Παπαδόπουλου!
Ο ΑΠΟ Παναλίαρτος ανανέωσε με τον Δημήτρη Τοσούνη
Η ομάδα του ΑΠΟ Παναλίαρτου ανακοίνωση την ανανέωση της συνεργασίας της με τον τερματοφύλακα κ. Δημήτρη Τοσούνη.
Ο Κώστας Τσιώλης στον Α.Ο. Πλαταιών
Η ομάδα του ΑΟ Πλαταιών ανακοίνωσε την απόκτηση του ποδοσφαιριστή κ. Κώστα Τσιώλη, ο οποίος ενισχύει την επίθεση της ομάδας.
Ο Νικόλας Μανάρας στον ΑΟ Μαυρομματίου
Η ομάδα του ΑΟ Μαυρομματίου ανακοίνωσε την απόκτηση του 20χρονου επιθετικού Νικόλα Μανάρα.








