ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣυνεχίζονται οι έρευνες για το μοιραίο Phantom - Αντίθετη η πλειοψηφία των κατοίκων με τη διοργάνωση

ΤΑΝΑΓΡΑ

Συνεχίζονται οι έρευνες για το μοιραίο Phantom - Αντίθετη η πλειοψηφία των κατοίκων με τη διοργάνωση

Συνεχίζονται οι έρευνες για το μοιραίο Phantom - Αντίθετη η πλειοψηφία των κατοίκων με τη διοργάνωση

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2026

Γιώργος Πέππας

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία του Σχηματαρίου, η συντριβή του αεροσκάφους της πολεμικής αεροπορίας που στοίχισε τη ζωή στους δύο πιλότους του μοιραίου φάντομ, στο πλαίσιο των αεραθλητικών επιδείξεων του Athens Flying Week.

Η πλειοψηφία τους μάλιστα σε δηλώσεις τους, χαρακτηρίζουν τη διοργάνωση «παράνοια», που απειλεί τη ζωή των κατοίκων και των εργαζομένων της περιοχής και επισημαίνουν με νόημα το μέγεθος της τραγωδίας αν το δυστύχημα είχε σημειωθεί, άλλη μέρα και η πτώση του αεροσκάφους σε άλλο σημείο, είτε στη βιομηχανική περιοχή, είτε στον οικισμό, είτε στην Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας.

Η πλειοψηφία των κατοίκων τάσσεται υπέρ της άποψης να μην διεξαχθεί ξανά η διοργάνωση στο αεροδρόμιο της Τανάγρας και συντάσσονται με τις προσπάθειες που καταβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση ο δήμος Τανάγρας.

?λλωστε υπάρχουν αποφάσεις συλλογικών οργάνων του δήμου, του ΔΣ και του ίδιου του δημάρχου από την περίοδο του 2017 που αντιδρούν στη διοργάνωση.

Την ίδια στιγμή σε βαρύ πένθος η πολεμική αεροπορία συνεχίζει τις έρευνες για τα ακριβή αίτια της μοιραίας πτώσης του Phantom που στοίχισε τη ζωή σε δύο έμπειρους πιλότους της πολεμικής αεροπορίας, στο πλαίσιο των επιδείξεων του Athens Flying Week.

Πολεμική αεροπορία, στρατός, πυροσβεστική και αστυνομία έχουν στρατοπεδεύσει στην περιοχή της τραγωδίας προκειμένου να συλλέξουν στοιχεία που θα αναδείξουν τα αίτια της συντριβής.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα έρευνες οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα η τραγωδία θα αποσαφηνιστούν μέσω από τη συλλογή των συντριμμιών του πολεμικού αεροσκάφους, της επικοινωνίας των αδικοχαμένων πιλοτών και τη εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού που έχουν στη διάθεσή τους οι αρχές.