ΑρχικήΈνθεταΤεχνολογίαFacebook και Instagram θα επιτρέπουν σε χρήστες να κρύβουν likes

ΚΟΣΜΟΣ

Facebook και Instagram θα επιτρέπουν σε χρήστες να κρύβουν likes

Facebook και Instagram θα επιτρέπουν σε χρήστες να κρύβουν likes

Παρασκευή, 28 Μαΐου 2021

Γιώργος Πέππας

H εφαρμογή διαμοιρασμού φωτογραφιών του Facebook, Instagram, φέρνει στους χρήστες την επιλογή να κρύβουν τον αριθμό των likes σε αναρτήσεις τους, και η αλλαγή αυτή, όπως γράφει το Reuters, σχετικά σύντομα θα έρθει και στο Facebook, μετά από χρόνια δοκιμών με σκοπό τη μείωση της πίεσης στους χρήστες για τη χρήση των υπηρεσιών τους.

Οι χρήστες του Instagram θα μπορούν να κρύβουν τα likes σε όλες τις αναρτήσεις στο feed τους και στα δικά τους posts. Και οι δύο επιλογές θα είναι διαθέσιμες στο Facebook μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ανέφερε την Τετάρτη σε ανακοίνωσή του το Instagram.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, o επικεφαλής του Instagram, Ανταμ Μοζέρι, είπε ότι σκοπός ήταν να δοθεί στους ανθρώπους ο έλεγχος πάνω στις εμπειρίες τους στην εφαρμογή. Όπως σημείωσε, οι δοκιμές της πλατφόρμας πάνω στην απόκρυψη του αριθμού των likes δεν έδειξαν ιδιαίτερες αλλαγές στην ψυχολογική ευημερία των χρηστών, μα είχαν πολώσει τη συζήτηση πάνω στο θέμα.

Όπως αναφέρει το Reuters, το Instagram πρόσφατα δοκίμασε να δώσει σε έναν μικρό αριθμό χρηστών παγκοσμίως την επιλογή της εναλλαγής μεταξύ της προβολής του αριθμού των likes και της απόκρυψής τους. Στο σχετικό blogpost, η εταιρεία είπε ότι κάποιοι χρήστες το έκριναν επωφελές, ενώ άλλοι ενοχλήθηκαν από την απώλεια του αριθμού.

Ο Μοζέρι είπε ότι δεν αναμένει σημαντικές αλλαγές στην εμπλοκή των των χρηστών από την κίνηση αυτή. Όπως είπε, οι δημιουργοί των social media, που παράγουν περιεχόμενο στην υπηρεσία για τους followers τους, ήταν διχασμένοι ως προς τις αντιδράσεις τους, μα υπήρχαν προβληματισμοί από κάποιους από τους λιγότερο «δυνατούς» δημιουργούς.

Πηγή: naftemporiki.gr