ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΑταλάντη: 48χρονος πέθανε σε εργατικό ατύχημα - Απέραντη οργή από το Ε.Κ.Φθιώτιδας

Αταλάντη: 48χρονος πέθανε σε εργατικό ατύχημα - Απέραντη οργή από το Ε.Κ.Φθιώτιδας

Αταλάντη: 48χρονος πέθανε σε εργατικό ατύχημα - Απέραντη οργή από το Ε.Κ.Φθιώτιδας

Απέραντη θλίψη και οργή εκφράζει το Ε.Κ.Φθιώτιδας για το περιστατικό

Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021

Γιώργος Πέππας

Την ζωή του έχασε ένας 48χρονος άνδρας στην Αταλάντη, ο οποίος το βράδυ της Κυριακής, 6 Ιουνίου 2021, κατά τη διάρκεια της εργασίας του τραυματίστηκε θανάσιμα.

Στο εργοστάσιο διενεργούνται έρευνες ώστε να εξακριβωθούν τα αίτια που προκάλεσαν τον άτυχο χαμό του 48χρονου άνδρα.

Το Ε.Κ.Φθιώτιδας σε ανακοίνωσή του αναφέρθηκε στον θάνατο του 48χρονου, εκφράζοντας την «απέραντη θλίψη και την οργή του».

Αναλυτικά όσα αναφέρει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φθιώτιδας

«Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας εκφράζει την απέραντη θλίψη και την οργή του για το νέο τραγικό εργατικό δυστύχημα στην Αταλάντη, όπου χθες το βράδυ έχασε τη ζωή του ένας εργαζόμενος 48 ετών, μετά από θανάσιμο χτύπημα κατά τη διάρκεια εργασιών στο μηχάνημα στο οποίο ήταν χειριστής.

Είναι αδιανόητο εν έτει 2021, εργαζόμενοι να χάνουν τη ζωή τους εν ώρα δουλειάς, γεγονός που αποδεικνύει δυστυχώς ότι βρισκόμαστε και παραμένουμε πολύ μακριά από την εφαρμογή και την τήρηση μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Π.Ε. Φθιώτιδας επανειλημμένα τονίζει την υποστελέχωση του Σ.ΕΠ.Ε., την ανυπαρξία προληπτικών ελέγχων, την ανυπαρξία εκπαίδευσης του προσωπικού και την έλλειψη διαβούλευσης των επιχειρήσεων με το προσωπικό για θέματα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

Δυστυχώς ο φόρος αίματος που πληρώνει η εργατική τάξη είναι βαρύς. Έχουμε χρέος όλοι μαζί, κυβέρνηση-εργοδότες-εργαζόμενοι να προχωρήσουμε άμεσα σε ουσιαστική συνεργασία ώστε να βάλουμε ένα τέλος στα εργατικά ατυχήματα στη χώρα μας.

Ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς, και από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα να εξετάσουν άμεσα τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν εδώ και τώρα ευθύνες όπου και σε όποιους αναλογούν. Απαιτούνται άμεσα κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να γίνουν αυστηρότεροι οι έλεγχοι και οι ποινές για την τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας από όλους, ώστε να κλείσει επιτέλους η μαύρη λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα. Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του συναδέλφου μας.»