ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΤην αναβάθμιση του νοσοκομείου Θήβας ζητά το Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων

Την αναβάθμιση του νοσοκομείου Θήβας ζητά το Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων

Την αναβάθμιση του νοσοκομείου Θήβας ζητά το Δ.Σ. του Δήμου Θηβαίων

«Η Υγεία δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη όλων μας», αναφέρει ο Δήμαρχος Θηβαίων

Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2021

Γιώργος Πέππας

Το απόγευμα της Τετάρτης, 21 Ιουλίου 2021, συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων, με κεντρικό θέμα τις ανησυχίες περί συγχώνευσης ή κατάργησης του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας.

Στη συνεδρίαση, εκτός από τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου, συμμετείχαν οι βουλευτές Βοιωτίας, κ. Γιώργος Μουλκιώτης και κ. Γιώτα Πούλου, ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Στερεάς Ελλάδας, κ. Κώστας Μπακομήτρος, η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θηβών, κ. Φιλιώ Πρωτόπαπα, ο αναπληρωτής διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας, κ. Κων/νος Χροναίος, καθώς και η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου Θήβας και εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής Υγείας Θήβας, κ. Γιώτα Λεμπέση.

Κοινή γραμμή και σύμφωνη απόφαση όλων ότι το Γενικό Νοσοκομείο της Θήβας όχι μόνο δεν πρέπει να κλείσει, αλλά πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες για την αναβάθμισή του και την ενίσχυσή του σε προσωπικό και υποδομές. Στη συνεδρίαση συμφωνήθηκε η συγκρότηση επιτροπής με εκπροσώπους όλων των φορέων και παρατάξεων, η οποία θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, κ. Βασίλη Κικίλια.

Με αφορμή τις εξελίξεις, ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, προέβη στην εξής δήλωση: «Η Υγεία δεν είναι πολυτέλεια, είναι ανάγκη όλων μας. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας κατέστη φανερό πόσο σημαντικό και απαραίτητο είναι το Νοσοκομείο, όχι μόνο για τους κατοίκους της Θήβας, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, στην οποία δραστηριοποιείται αριθμός εργοστασίων και γεωργικών επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, το Νοσοκομείο καλύπτει και ένα μεγάλο τμήμα της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Κατά συνέπεια, αποκλείουμε οποιαδήποτε συζήτηση περί συγχώνευσης του Νοσοκομείου μας. Θα αγωνισθούμε σύσσωμοι γι’ αυτό!».