ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά Ελλάδα395.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καρπενησίου

395.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καρπενησίου

395.000 ευρώ για τον εκσυγχρονισμό των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καρπενησίου

«Στόχος μας είναι η πλήρης αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων» τόνισε ο Περιφερειάρχης, κ. Σπανός

Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021

Γιώργος Πέππας

Την σύμβαση για την κατασκευή του έργου με τίτλο «Βελτίωση Αθλητικών Εγκαταστάσεων Δήμου Καρπενησίου», υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνης Σπανός. Το εν λόγω έργο έχει προϋπολογισμό 395.000 ευρώ, με την χρηματοδότησή του να έχει εξασφαλιστεί από το Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας. Θα υλοποιηθεί υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας της Π.Ε. Ευρυτανίας.

Στόχος του έργου είναι ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στο χώρο του Γυμνασίου Καρπενησίου, καθώς και του γηπέδου τένις στην περιοχή «Κεφαλόβρυσο» του Δήμου Καρπενησίου.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η εκτέλεση των παρακάτω εργασιών:

  • Κατασκευή βάσης οδοστρωσίας περιμετρικά του γηπεδικού χώρου.
  • Ασφαλτική στρώση κυκλοφορίας.
  • Διάστρωση με ελαστικό συνθετικό τάπητα τύπου Tartan.
  • Γραμμογράφηση του τάπητα Tartan, σύμφωνα με τις ανάγκες για την εκτέλεση των αθλητικών δραστηριοτήτων και τις προδιαγραφές της IAAF .
  • Προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα για το γήπεδο ποδοσφαίρου του Γυμνασίου – Λυκείου Καρπενησίου.
  • Προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα για το γήπεδο τένις στην περιοχή «Κεφαλόβρυσο» του Δήμου Καρπενησίου.
  • Εκσκαφές τάφρου για την διαμόρφωση σκάμματος, σε χώρο περιμετρικά του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης κατασκευής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Συνεργαστήκαμε με το Δήμο Καρπενησίου, υπογράψαμε τη σχετική προγραμματική σύμβαση και εξασφαλίσαμε τη χρηματοδότηση για την εκτέλεση του έργου. Στόχος μας είναι η πλήρης αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων.

»Με την παρέμβασή μας, στηρίζουμε την περαιτέρω ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, τον οποίο προάγουμε οργανωμένα στην Π.Ε. Ευρυτανίας. Παράλληλα, όμως, δίνουμε και ένα επιπλέον κίνητρο, προκειμένου να επιστρέψουν τα παιδιά μας στα γήπεδα, μετά από την περίοδο της καραντίνας. Χρονική περίοδο, την οποία θέλω να πιστεύω ότι θα την αφήσουμε οριστικά πίσω μας, με τη σωστή εφαρμογή του προγράμματος εμβολιασμών κατά της πανδημίας».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας Αρης Τασιός δήλωσε: «Με το συγκεκριμένο έργο ανακαινίζουμε τις γηπεδικές εγκαταστάσεις στο Κεφαλόβρυσο με την προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα, αλλά και ολοκληρώνουμε τις εργασίες στις αθλητικές εγκαταστάσεις στο Γυμνάσιο – Λύκειο Καρπενησίου, με εργασίες υποδομών στις γηπεδικές εγκαταστάσεις, με προμήθεια και τοποθέτηση Tartan και συνθετικού χλοοτάπητα καθώς και με εργασίες διαμόρφωσης στίβου, ώστε να μπορούν στο συγκεκριμένο χώρο να φιλοξενούνται τόσο αγώνες ερασιτεχνικού αθλητισμού όσο και μαθητικοί αγώνες ποδοσφαίρου και στίβου».