ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΘήβα: Ρομά έκλεψαν βίδες από σιδηροδρομικές ράγες - Μεγάλος κίνδυνος εκτροχιασμού τραίνου

ΘΗΒΑ

#TAGS: Θήβα  Ρομά  Κλοπή 

Θήβα: Ρομά έκλεψαν βίδες από σιδηροδρομικές ράγες - Μεγάλος κίνδυνος εκτροχιασμού τραίνου

Θήβα: Ρομά έκλεψαν βίδες από σιδηροδρομικές ράγες - Μεγάλος κίνδυνος εκτροχιασμού τραίνου

Δίχως τις βίδες υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ένα διερχόμενο τραίνο να εκτροχιαστεί με αποτέλεσμα να θρηνήσουμε θύματα

Τρίτη, 14 Σεπτεμβρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Την περασμένη Παρασκευή, 10 Σεπτεμβρίου 2021, ομάδα Ρομά φέρεται πως, αφού έκοψαν τα καλώδια της ΔΕΗ ώστε να κλέψουν τον χαλκό, αφαίρεσαν πολλαπλές βίδες στις ράγες των τραίνων, που βρίσκονται κοντά στις κολώνες της ΔΕΗ. Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ρομά αφαίρεσαν τις βίδες που υπήρχαν πάνω στις ράγες σε 15 μέτρα, μια βίδα ανά εξήντα εκατοστά,  ώστε να τις πουλήσουν.

Κατά την διάρκεια ελέγχου των εργαζόμενων του ΟΣΕ έγινε αντιληπτή η κλοπή, και την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου συνεργείο τοποθέτηση εκ νέου βίδες, με την συνοδεία της αστυνομίας, καθώς διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος οι εργαζόμενοι να δεχτούν επίθεση από τις παραβατικές ομάδες Ρομά που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Η κατάσταση αυτή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς σε περίπτωση που κάποιο τραίνο περάσει από το σημείο όπου έχουν αφαιρεθεί οι βίδες, ενδέχεται να εκτρωχιαστεί και να υπάρχουν νεκροί, ενώ ακόμη και με τα καλώδια του ρεύματος, τα οποία περνάνε πάνω από τις ράγες οι Ρομά, λανθάνει κίνδυνος, διότι ενδέχεται ένα διερχόμενο τραίνο να τα παρασύρει, με απότοκο να ξηλωθεί η κολώνα της ΔΕΗ και να υπάρξει σοβαρό ατύχημα.

Παρόμοιο περιστατικό δεν έχει ξαναγίνει στη πόλη μας, όμως αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα είναι πολύ πιθανόν τα ίδια άτομα να κλέψουν ξανά τις βίδες και να προκαλέσουν κάποιο ολέθριο ατύχημα.