ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΤην επιτάχυνση των αποζημιώσεων και ενισχύσεων στους πυρόπληκτους επιδιώκει ο Σ. Κεδίκογλου

Την επιτάχυνση των αποζημιώσεων και ενισχύσεων στους πυρόπληκτους επιδιώκει ο Σ. Κεδίκογλου

Την επιτάχυνση των αποζημιώσεων και ενισχύσεων στους πυρόπληκτους επιδιώκει ο Σ. Κεδίκογλου

Σίμος Κεδίκογλου: «Στόχος μας η επιτάχυνση καταβολής αποζημιώσεων και ενισχύσεων στους πυρόπλητκους παραγωγούς και κτηνοτρόφους της Βόρειας Εύβοιας»

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βουλευτής του νομού Ευβοίας, κ. Σίμος Κεδίκογλου, παρακολουθεί στενά την πορεία που έχουν οι διαδικασίες καταβολής των αποζημιώσεων αλλά και των οικονομικών ενισχύσεων προς τους πυρόπληκτους της Β. Εύβοιας. Για τον λόγο αυτό ο Διευθυντής του ΕΛΓΑ, κ. Μπόλος Δημήτρης, επισκέφθηκε περιοχές που επλήγησαν από τη φωτιά, ώστε να πραγματοποιηθεί ο απαραίτητος έλεγχος αναφορικά με την εκτιμητική διαδικασία με στόχο να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση.

Ο κ. Κεδίκογλου είχε την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο με τον κ. Μπόλο, όπου -μεταξύ άλλων- εξετάστηκαν περαιτέρω τρόποι βελτιστοποίησης και επιτάχυνσης τόσο της καταβολής των αποζημιώσεων όσο και των ενισχύσεων.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συκοπαραγωγοί, οι οποίοι υπέστησαν σημαντική μείωση της παραγωγής τους, καθώς και ποιοτική υποβάθμιση και καταστροφή σε μεγάλο βαθμό του προϊόντος από τη στιγμή που αρκετά μεγάλος αριθμός δέντρων συκιάς, έχει υποστεί σοβαρές ζημιές από τις 15-16 Φεβρουαρίου 2021.

Επίσης, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο Υφυπουργός η διαδικασία της καταγραφής των ζημιών στο ζωικό κεφάλαιο ολοκληρώθηκε στις 20 Αυγούστου, ενώ τώρα διενεργούνται και ολοκληρώνονται οι εκτιμήσεις σε πάγιο κεφάλαιο (συστήματα άρδευσης, στάβλοι κλπ) και σε αποθηκευμένα προϊόντα (σανός, τριφύλλι κλπ). Οι εκτιμήσεις στο φυτικό κεφάλαιο (ελαιόδεντρα κλπ) θα διενεργηθούν το Φεβρουάριο –Μάρτιο 2022, όπως προβλέπεται τη γεωπονική επιστήμη και την εκτιμητική πολιτική.