ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΜε φύτευση λουλουδιών από παιδιά ξεκίνησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Δήμο Θηβαίων(Βίντεο)

Με φύτευση λουλουδιών από παιδιά ξεκίνησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Δήμο Θηβαίων(Βίντεο)

Με φύτευση λουλουδιών από παιδιά ξεκίνησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στο Δήμο Θηβαίων(Βίντεο)

Οι μικροί εθελοντές φύτευσαν λουλούδια στο πάρκο του Αγιου Ιωάννη στη Θήβα

Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021

Σπύρος Πέππας

Σε πολύ όμορφο κλίμα πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής (17/09) η προγραμματισμένη φύτευση λουλουδιών του Δήμου Θηβαίων. Η υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πρασίνου σε συνεργασία με εθελοντές φύτευσαν λουλούδια στο πάρκο του Αγίου Ιωάννη (περιοχή Ταμπούρι-Ρούκι) στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Για την δράση αυτή αλλά και τις επόμενες δράσεις που έχουν προγραμματιστεί στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας μίλησε ο Δήμαρχός Θηβαίων Γιώργος Αναστασίου στην κάμερα του radiothiva.gr :

«Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει καθιερωθεί ως ένας από τους ποιο σημαντικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς όπου ως στόχο έχει το να προάγει βιώσιμους τρόπους μετακίνησης και φυσικά να καλλιεργεί περιβαλλοντικό ήθος. Το σύνθημα φέτος είναι, μετακινούμαστε με φιλικά μέσα ως προς το περιβάλλον και μένουμε υγιείς.

Ο δήμος Θηβαίων όπως και κάθε χρόνο δεν θα μπορούσε να μείνει απαθής και συμμετέχει με δράσεις στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Σήμερα ξεκινήσαμε με την φύτευση λουλουδιών στο πάρκο του Αγιου Ιωάννη(περιοχή Ταμπούρι-Ρούκι) με την συμμετοχή των μικρών παιδιών και χαιρόμαστε ιδιαιτέρως, έχουμε αύριο δράση με τον αρχαιολογικό περίπατο, την Κυριακή έχουμε τον Δρόμο του Επαμεινώνδα, την Δευτέρα έχουμε Ποδηλατάδα, την Τρίτη είναι ημέρα χωρίς αυτοκίνητο και την Τετάρτη ως τελευταία ημέρα έχουμε την πεζοπορία στο Μοσχοπόδι, το περιαστικό δάσος μας, το στολίδι της πόλης μας. Στόχος δεν είναι άλλος από το να παρακινήσουμε τους δημότες μας να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις αυτές, να μείνουν υγιείς και σωματικά και ψυχικά και να χρησιμοποιούν ασφαλείς αλλά και φιλικούς προς το περιβάλλον τρόπους μετακίνησης γιατί αυτός είναι και ο σκοπός να παραμένουμε υγιείς και φυσικά να έχουμε ως στόχο την προάσπιση του περιβάλλοντος.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να πούμε ότι μετά από μια μακρά περίοδο κλεισίματος και στο σπίτι μας μέσα λόγω της πανδημίας σιγά σιγά πρέπει να παίρνουμε τις ανάσες μας, να βγαίνουμε έξω τηρώντας πάντα τα μέτρα προστασίας ώστε να παραμένουμε υγιείς και να προκαλέσουμε πάλι προβλήματα πιθανά lockdown. Αρα λοιπών ο κόσμος πρέπει να συνεχίσει να προσέχει, να τηρεί τα μέτρα τα οποία προβλέπονται. Για εμάς και για εμένα προσωπικά το εμβόλιο είναι ίσως η μοναδική πλέον διέξοδος στην κανονικότητα, καλό είναι να εμβολιαστούμε πλέον γιατί αυτό είναι μονόδρομος από ότι φαίνεται για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να πάρουμε τις ζωές μας πίσω».

No description available. 

Ακολουθεί το πρόγραμμα του Δήμου Θηβαίων για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 18/09: «ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»

Αρχαιολογικός περίπατος σε συνεργασία με το Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών. Ο περίπατος θα καταλήγει στην αυλή του Μουσείου και θα περιλαμβάνει και τη δυνατότητα δωρεάν ξενάγησης εντός του χώρου του Μουσείου.

Ώρα συγκέντρωσης: 17:30. Ώρα έναρξης ξενάγησης: 18:00. Αφετηρία: Καδμείο(Αντιγόνης και Πινδάρου).

•Μέγιστος αριθμός συμμετοχής στην ξενάγηση: 25 άτομα

•ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ έως την Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου ΣΤΟ ΤΗΛ. 22623-50652 ή στο dimosthivas@thiva.gr

ΚΥΡΙΑΚΗ, 19/09: «ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑ»

 Ο Δημοτικός Οργανισμός Δήμου Θηβαίων(ΔΟΘ), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας Μαραθωνοδρόμων Θήβας(ΣΔΥΜ) διοργανώνουν τον αγώνα δρόμου - θεσμό, «Ο Δρόμος του Επαμεινώνδα».

Ο αγώνας περιλαμβάνει δύο διαδρομές: Λαϊκός ημιμαραθώνιος 21,5 χλμ. και αγώνας δρόμου 6,8 χλμ.

ΔΕΥΤΕΡΑ, 20/09: «ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ ΑΛΛΙΩΣ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ»

Απογευματινός, ποδηλατικός αστικός περίπατος, με αφετηρία και τερματισμό την Κρήνη του Οιδίποδα.

•Ο περίπατος περιλαμβάνει και την κλήρωση ενός ποδηλάτου τύπου mountain.

Ώρα συγκέντρωσης: 17:30. ΕΚΚΙΝΗΣΗ: 18:00

•ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΝΟΥΣ/

•ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟ 22623-50652 ή στο dimosthivas@thiva.gr

ΤΡΙΤΗ, 21/09: ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αφήνουμε το αυτοκίνητο, μετακινούμαστε με μέσα φιλικά προς το περιβάλλον. Μένουμε υγιείς.

Εκείνη την ημέρα, αλλά και κάθε ημέρα, παροτρύνουμε τους δημότες να αφήσουν παρκαρισμένα τα αυτοκίνητά τους και να μετακινηθούν με εναλλακτικά μέσα, είτε πεζοί είτε με ποδήλατο. Την Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο θα μοιρασθούν ενημερωτικά φυλλάδια για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ).

ΤΕΤΑΡΤΗ, 22/09: «ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΚΡΥΦΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΤΗΣ ΘΗΒΑΣ»

Απογευματινή πεζοπορική διαδρομή περίπου 6 χιλιομέτρων σε άγνωστα μονοπάτια του Μοσχοποδίου. Μετά τον περίπατο θα προσφερθούν κεράσματα υπό το φως των αστεριών.

Ώρα συνάντησης: 17:30. Εκκίνηση: 18:00. Αφετηρία και Τερματισμός: Θέατρο Μοσχοποδίου