ΑρχικήΕιδήσειςΚόσμοςFDA: Οχι στην τρίτη δόση του Pfizer στον γενικό πληθησμό

ΗΠΑ

FDA: Οχι στην τρίτη δόση του Pfizer στον γενικό πληθησμό

FDA: Οχι στην τρίτη δόση του Pfizer στον γενικό πληθησμό

Η επιτροπή θεωρεί οτι η τρίτη δόση θα πρέπει να γίνεται στα άτομα άνω των 60 ετών

Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Κατά της έγκρισης της τρίτης δόσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τον κορονοϊό στον γενικό πληθυσμό και στις ηλικίες από 16 ετών και άνω, ψήφισε το Αμερικανικό FDA.

Σύμφωνα με το Reuters οι επιστήμονες της Επιτροπή της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) υπογράμμισαν ότι τα δεδομένα που διαθέτουν δεν επαρκούν για να καταλήξουν σε μια απόφαση για την Τρίτη δόση του εμβολίου..

Η επιτροπή, ωστόσο, θα μπορούσε ακόμα να εγκρίνει την τρίτη δόση για τις πιο ηλικιωμένες ομάδες, καθώς οι επιστήμονες συνέχισαν να συζητούν την ανάγκη για την αναμνηστική δόση στα άτομα 60 ετών και άνω μετά την αρχική ψηφοφορία, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο για άλλες ψηφοφορίες, σύμφωνα με το CNBC.

Σημειώνεται πως η FDA έχει ήδη εγκρίνει τη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων των εμβολίων τεχνολογίας mRNA σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Η μη δεσμευτική απόφαση της συμβουλευτικής επιτροπής του FDA έρχεται καθώς η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει πει ότι θέλει να ξεκινήσει να προσφέρει την τρίτη δόση στον γενικό πληθυσμό ήδη από την επόμενη εβδομάδα, εν αναμονή της άδειας από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ. Ενώ ο FDA δεν έχει ακολουθήσει πάντα τις συμβουλές της συμβουλευτικής επιτροπής, συχνά το πράττει.

Πηγή: Ημερησία