ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΣίμος Κεδίκογλου: «Η ανάπτυξη και η αναγέννηση ξεκινάει στην Εύβοια»

Σίμος Κεδίκογλου: «Η ανάπτυξη και η αναγέννηση ξεκινάει στην Εύβοια»

Σίμος Κεδίκογλου: «Η ανάπτυξη και η αναγέννηση ξεκινάει στην Εύβοια»

Περιοδεία του Υφυπ. ΑΑΤ στις πυρόπληκτες περιοχές στην Εύβοια

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας μετέβη το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου σε συνέχεια των επισκέψεων που πραγματοποίησε χθες στο Δασαρχείο και τη Διεύθυνση Δασών Ευβοίας, στη Χαλκίδα.

Πιο συγκεκριμένα, επισκέφθηκε τα χωριά Στροφυλιά, Μουρτιά, Παραλία Αγίας ?ννας του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας ?ννας, όπου και παρακολούθησε την πρόοδο των αντιπλημμυρικών έργων κορμοδεσίας, ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ρητινοκαλλιεργητές και δασεργάτες των Δασικών Συνεταιρισμών Λίμνης, Ροβιών και Παπάδων. Ο Υφυπουργός τούς ευχαρίστησε για το ζήλο, την εργατικότητα και την προσπάθεια που καταβάλλουν σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και παράλληλα τούς ενημέρωσε σχετικά με τα προγράμματα, τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν στην ενίσχυση και ανακούφιση του κλάδου τους.

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τα χωριά Μηλιές και Κρυονερίτη του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού, όπου είχε επαφές με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων αλλά και κατοίκους, τους οποίους ενημέρωσε για τα οικονομικά περιβαλλοντικά και κοινωνικά μέτρα, που υλοποιούνται ταχύτατα, στοχεύοντας στην άμεση στήριξη και ανακούφιση των πυρόπληκτων και στην αποκατάσταση και αναζωογόνηση των πληττόμενων από την πυρκαγιά περιοχών.