ΑρχικήΑθλητικάΕπιστολή διαμαρτυρίας του Αρη Θήβας προς Ε.Ο.Κ. και ΕΣΚΑΣΕ για άκυρη μεταγραφή

Επιστολή διαμαρτυρίας του Αρη Θήβας προς Ε.Ο.Κ. και ΕΣΚΑΣΕ για άκυρη μεταγραφή

Επιστολή διαμαρτυρίας του Αρη Θήβας προς Ε.Ο.Κ. και ΕΣΚΑΣΕ για άκυρη μεταγραφή

Τρίτη, 5 Οκτωβρίου 2021

Σπύρος Πέππας

Επιστολή διαμαρτυρίας προς Ε.Ο.Κ. και ΕΣΚΑΣΕ, απέστειλε σήμερα το απόγευμα ο ΑΣ Αρης Θήβας, διαμαρτυρόμενος για την άκυρη μεταγραφή αθλητή του σωματίου τους στην ομάδα του ΕΣ Κάδμος.

Ακολουθεί η επιστολή διαμαρτίας της ομάδας:

Βρισκόμαστε στην άβολη και δυσάρεστη θέση να διαμαρτυρηθούμε για μια, ίσως, νομότυπη αλλά σίγουρα ανήθικη πράξη.

Στον πρόσφατο αγώνα εφηβικού μεταξύ του ΕΡΜΗ ΣΧΗΜΑΤΑΡΙΟΥ και της Ε.Σ. ΚΑΔΜΟΣ συμμετείχε ο αθλητής μας,*******, με την ομάδα της ΕΣ ΚΑΔΜΟΣ χωρίς να έχει διαγραφεί από τις λίστες μας και χωρίς εμείς να έχουμε ενημερωθεί για την μετάβαση του παίκτη στην ομάδα του ΚΑΔΜΟΥ.

Ο κανονισμός μεταγραφών λέει ρητά ότι, αν η ομάδα δεν συμμετέχει στο πρωτάθλημα μπορεί, χωρίς την έγκριση της, να μεταγραφεί σε άλλο σωματείο με υποσχετική ενός έτους.

Το σωματείο μας, γνωρίζοντας ότι το εφηβικό μας δεν θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΣΕ,

Αποδέσμευσε τους αθλητές που δεν θα συμμετείχαν στην ομάδα του αντρικού και διατήρησε στις τάξεις της τον εν λόγω παίκτη ως παίκτη της αντρικής ομάδας, όπως τον είχε συμπεριλάβει ξανά στο παρελθόν.

Απορίας άξιο είναι αν η ΕΣΚΑΣΕ έδωσε βεβαίωση στον αθλητή για την μη συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα του εφηβικού και μάλιστα χωρίς καμία πρότερη ενημέρωση μας ώστε να διερευνήσει τις διαθέσεις μας απέναντι στον αθλητή.

Ο ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α΄ΕΣΚΑΣΕ κατηγορίας της οποίας η δυναμικότητα επιτρέπει έως και επιβάλλει να αξιοποιούνται νέοι αθλητές αυτής της ηλικίας.

Επίσης αλγεινή εικόνα δημιουργεί η επιμονή της ΕΣ ΚΑΔΜΟΣ να συνυπογράψει αυτή την πράξη, την στιγμή που, σε διμερή επικοινωνία, ξεκαθαρίστηκε ότι ο αθλητής αποτελεί σημαντική μονάδα για την ανδρική μας ομάδα και δεν παραχωρείται.

Τα παραπάνω γεγονότα καταρρίπτουν το οποιοδήποτε σκεπτικό της αποδέσμευσης του παίκτη βάση της διάταξης του κανονισμού με την οποία κάποιοι, είτε από μεροληψία αν όχι δόλο, είτε από ελλιπή ενημέρωση επί του θέματος, ενέκριναν την μεταγραφή.

Εμείς, με σεβασμό απέναντι στα όργανα της ομοσπονδίας, ζητούμε την ακύρωση της μεταγραφής βάση του άρθρου 2 παράγραφός 5 καθότι πιστεύουμε στις διαφανείς διεργασίες των οργάνων της ομοσπονδίας μας.

Πιστεύουμε ότι απλώς υπήρξε ελλιπής ενημέρωση ή εσφαλμένη ενημέρωση προς αυτούς τους αρμόδιους να του κατατοπίσουν.

Είναι θέμα τόσο ουσίας όσο και ηθικής τάξης, καθότι το να μαθαίνουμε ανήλικους αθλητές να εξέρχονται από τα «παραθυράκια» του νόμου με άνωθεν παρέμβαση(;), κάθε άλλο παρά συμβαδίζει με την φιλοσοφία του αθλήματος και του διαπαιδαγωγικού μας ρόλου προς αυτούς.

Σήμερα 5/10/2021 και ώρα 16:30 έλαβε ο σύλλογος μας email που μας καλεί να καταθέσουμε τις θέσεις μας για την εξέταση της μεταγραφής βάση του άρθρου 4 την 8/10/2021.

No description available.