ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΟ Γ. Σαρακιώτης για την 79η Επέτειο του Γοργοποτάμου: «Ο Γοργοπόταμος συμβολίζει τις αξίες που μας προσδιορίζουν και μας καθοδηγούν»

Ο Γ. Σαρακιώτης για την 79η Επέτειο του Γοργοποτάμου:  «Ο Γοργοπόταμος συμβολίζει τις αξίες που μας προσδιορίζουν και μας καθοδηγούν»

Ο Γ. Σαρακιώτης για την 79η Επέτειο του Γοργοποτάμου: «Ο Γοργοπόταμος συμβολίζει τις αξίες που μας προσδιορίζουν και μας καθοδηγούν»

Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Μήνυμα απηύθυνε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης, με αφορμή την αυριανή εκδήλωση του εορτασμού της 79ης Επετείου ανατίναξης της Γέφυρας του Γοργοποτάμου.

«Εβδομήντα εννέα χρόνια μετά, ο Γοργοπόταμος συνεχίζει να αποτελεί ένα κορυφαίο και διαχρονικό ορόσημο της Εθνικής Αντίστασης. Ένα ιστορικό γεγονός μέσω του οποίου εστάλη σε όλο τον κόσμο ένα ηχηρό μήνυμα προς τις δυνάμεις του φασισμού. Ένα μήνυμα το οποίο εξέπεμψε η χώρα μας, μέσα από την ηρωική Αντιστασιακή δράση των Ελλήνων, με μπροστάρη τον ?ρη Βελουχιώτη, η οποία και είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο να καθηλωθούν οι ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις των κατακτητών στη χώρα μας, αλλά και να πληγεί το ηθικό εκείνων που επεδίωξαν να προβούν στον εκφασισμό ολόκληρης της Ευρώπης.

Ο σημερινός εορτασμός, συνιστά την εμφατική υπενθύμιση των μηνυμάτων εκείνων και κατ’ επέκταση μία αφορμή για την εκ νέου ανάδειξη των χαρακτηριστικών του Ελληνικού Λαού, στα οποία και οφείλουμε να επενδύουμε διαρκώς. Το σθένος, την ανιδιοτέλεια, τον αλτρουισμό, την αλληλεγγύη, την ενότητα. Αξίες που χαρακτηρίζουν αυτό το λαό. Αξίες που ενσαρκώνουμε και μας προσδιορίζουν. Αξίες οι οποίες πρέπει διαρκώς να μας καθοδηγούν. Και αυτό διότι οι πολυεπίπεδες προκλήσεις του σήμερα και του αύριο σε κρίσιμες πτυχές της δημόσιας ζωής, όπως η υγεία, η οικονομία, η κοινωνική συνοχή, η Δημοκρατία, οι διεκδικήσεις που σχετίζονται με τη θυσία των Ελλήνων Αντιστασιακών και η διαφύλαξη της παρακαταθήκης των αγώνων αυτών, επιβάλλουν την υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών και το άθροισμα των υγιών, των παραγωγικών και των δημοκρατικών δυνάμεων αυτού του τόπου.»