ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΤην μη μετατροπή του Γ.Ν. Λιβαδειάς σχεδόν αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο ζητά η Γ. Πούλου με Αναφορά στη Βουλή

Την μη μετατροπή του Γ.Ν. Λιβαδειάς σχεδόν αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο ζητά η Γ. Πούλου με Αναφορά στη Βουλή

Την μη μετατροπή του Γ.Ν. Λιβαδειάς σχεδόν αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο ζητά η Γ. Πούλου με Αναφορά στη Βουλή

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021

Γιώργος Πέππας

Η Βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώτα Πούλου, κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, ως Αναφορά, την την επιστολή που απέστειλε στις 21 Δεκεμβρίου 2021 η Τριμελής Επιτροπή Ιατρών του ΓΝ Λιβαδειάς, ζητώντας να μην μετατραπεί το Νοσοκομείο σχεδόν αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο.

Η κ. Πούλου επισημαίνει πως «Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας και της 5ης ΥΠΕ για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή των γιατρών και των νοσηλευτών του Νοσοκομείου στην πραγματοποίηση των εμβολιασμών κατά του COVID-19, έχει προκαλέσει την έντονη αντίδρασή τους, αφού πλέον δεν θα μπορούν να ανταποκρίνονται στα βασικά καθήκοντά τους που αφορούν στην αντιμετώπιση των επειγόντων περιστατικών και την περίθαλψη των νοσηλευόμενων ασθενών… 

Η κυβέρνηση αντί να προσλάβει το απαραίτητο επικουρικό προσωπικό που θα πραγματοποιεί τους εμβολιασμούς και να προχωρήσει σε συνεργασία με ιδιώτες γιατρούς, επιβαρύνει τώρα ακόμη περισσότερο με το καθήκον αυτό γιατρούς και νοσηλευτές του ΕΣΥ που βρίσκονται ήδη στα όρια των αντοχών τους!  

Λύση στο πρόβλημα θα μπορούσε να δοθεί από τις δομές της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Ωστόσο, η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει λειτουργήσει εδώ και δυόμισι χρόνια την ΤοΜΥ Λιβαδειάς που εγκρίθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2019, ενώ τώρα μειώνει ακόμη περισσότερο τις δαπάνες για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κατά 360 εκατ. ευρώ!

Πριν ακόμη μπει το νέο έτος, γίνονται ήδη ορατές οι συνέπειες των προκλητικών περικοπών του προϋπολογισμού για την υγεία!»