ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΓ. Σαρακιώτης στο Mega: «Η πανδημία τελείωσε χθες σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Ν.Δ.»

Γ. Σαρακιώτης στο Mega: «Η πανδημία τελείωσε χθες σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Ν.Δ.»

Γ. Σαρακιώτης στο Mega: «Η πανδημία τελείωσε χθες σύμφωνα με τον προϋπολογισμό της Ν.Δ.»

Δευτέρα, 3 Ιανουαρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιάννης Σαρακιώτης, κατά τη διάρκεια εμφάνισής τουστην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με την πανδημία του κορωνοϊού. Ο κ. Σαρακιώτης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα ανέφερε πως «δε θα εφαρμόζαμε ποτέ το αχαρακτήριστο και απερίγραπτο 50%+1 των κρουσμάτων σε μια σχολική τάξη, προκειμένου να κλείσει» ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε πως:

«Η διαχείριση της πανδημίας οφείλει να είναι συνολική και το γεγονός ότι φθάσαμε σε δεκάδες χιλιάδες κρούσματα σχετίζεται ακριβώς με αυτό. Από τα μέσα μαζικής μεταφοράς μέχρι τα σχολεία… Όποιος έχει επαφή με την κοινωνία, παρατηρεί ότι το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπήρξε μια έξαρση στα σχολεία καθώς για να κλείσει ένα τμήμα, έπρεπε να νοσήσουν πάνω από τα μισά παιδιά».

Ο Βουλευτής επισήμανε πως πρέπει να ακούσουμε τους ειδικούς, υπογραμμίζοντας πως:

«Όταν “πετάξαμε” τις μάσκες, οι άνθρωποι της Επιτροπής είπαν ότι “ποτέ δεν το εισηγηθήκαν”. Η Κυβέρνηση δεν ακούει καμία από τις προτάσεις των Ειδικών. Δεν υπάρχει πιο τρανή απόδειξη από τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, την οποία απέκρυψαν, ενώ εστίαζε σε όλα τα σημεία όπου ασκούμε κριτική από την πρώτη στιγμή. Ο πλέον Ειδικός, ο κ. Τσιόδρας, έχει καταθέσει μια μελέτη από την άνοιξη και αυτή μπήκε στα συρτάρια, με την Κυβέρνηση να μην εφαρμόζει τίποτα από όσα πρότεινε».

Όσον αφορά την οικονομική κατάσταση των πολιτών, ο Βουλευτής Φθιώτιδας υπογράμμισε ότι:

«Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θέσπισε τη 13η σύνταξη, η Ν.Δ. την υπερψήφισε και δεσμεύτηκε ότι θα την κρατήσει, αλλά τελικά την κατήργησε μετά τις εκλογές και αυτό συνέβη για δεύτερη φορά. Με μνημόνια και με τους θεσμούς “πάνω από κατά κεφάλια” των Υπουργών, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. διένειμε τις γιορτές 700-800 εκατ. ευρώ κοινωνικό μέρισμα. Η Ν.Δ., η οποία υποτίθεται ότι “νοιάζεται για τη μεσαία τάξη”, εκτός μνημονίων δεν έδωσε κοινωνικό μέρισμα και αυτό κατέστη αντιληπτό στην αγορά, καθώς αυτά τα χρήματα, που έπαιρναν οι συμπολίτες μας αυτή την περίοδο, τα έριχναν στις τοπικές οικονομίες».

Κλείνοντας, ο κ. Σαρακιώτης σχολίασε:

«Φωνάζουμε επί τρεις μήνες για την τηλεργασία. Ο κ. Βορίδης χλεύαζε τος Τομεάρχες και τους Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., όταν μιλούσαμε διαρκώς γι’ αυτό το θέμα, και θυμήθηκε τώρα να εφαρμόσει την τηλεργασία μετά τα 30.000 ημερήσια κρούσματα. Επαναλαμβάνουμε επί 1,5 έτος για τη συνταγογράφηση των τεστ και την επιδημιολογική επιτήρηση, αλλά η Ν.Δ. διαρκώς μεταθέτει το θέμα. Εξάλλου, σύμφωνα με τη Ν.Δ. και βάσει του προϋπολογισμού, τον οποίο κατέθεσε, θεωρείται ως δεδομένο ότι από 1/1/2022 “δεν υπάρχει πανδημία”!»