ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΔριμύτατη «επίθεση» Σαρακιώτη στη Κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας

Δριμύτατη «επίθεση» Σαρακιώτη στη Κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας

Δριμύτατη «επίθεση» Σαρακιώτη στη Κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας

«Κερδισμένη μάχη με πάνω από 20.000 ανθρώπινες απώλειες μόνο στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη θα μπορούσε να υπάρξει. Πουθενά αλλού!»

Τετάρτη, 5 Ιανουαρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιάννης Σαρακιώτης, κατά τη διάρκεια συμμετοχής του σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ εξαπέλυσε δριμύτατη «επίθεση» προς τη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τον Πρωθυπουργό, κ. Κ. Μητσοτάκη, αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «Κερδισμένη μάχη με πάνω από 20.000 ανθρώπινες απώλειες μόνο στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη θα μπορούσε να υπάρξει. Πουθενά αλλού!»

Αναφορικά με την ενδεχόμενη παράταση στην επανέναρξη της λειτουργίας των σχολείων, ο κ. Σαρακιώτης ανέφερε πως:

«Το μόνο βέβαιο είναι ότι όλοι θέλουμε να ξεκινήσει η νέα χρονιά με ανοιχτά τα σχολεία. Αυτό είναι κάτι το κοινά αποδεκτό και κοινή πεποίθηση όλων. Από εκεί και πέρα άκουσα τον κ. Ρωμανό να επικαλείται τους ειδικούς εμπειρογνώμονες. Εγώ χθες άκουσα ένα μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, τον κ. Βατόπουλο να αναφέρει και να αντιλαμβάνεται με έκπληξη ότι μόλις χθες άνοιξαν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί. Χωρίς να έχει προηγηθεί καμία συζήτηση στην Επιτροπή. Αρα, η γνώμη των ειδικών δεν εισακούεται από την Κυβέρνηση και τρανή απόδειξη είναι η χθεσινή τοποθέτηση μέλους της».

Στη συνέχεια, επιστρέφοντας στη διαχείρισης της πανδημίας, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε πως:

«Βιώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, το απαράδεκτο και πρωτοφανές πρωτόκολλο της κας Κεραμέως, του να νοσήσει δηλαδή το 50% συν 1 των παιδιών ενός τμήματος προκειμένου να κλείσει ένα τμήμα. Και τι είναι αυτό που κρύβεται πίσω από αυτό το πρωτόκολλο; Η βούληση της Κυβέρνησης, να λέει επικοινωνιακά και μόνο ότι, έχουμε ανοιχτά σχολεία, αλλά να έχουμε πλήρη διασπορά του ιού στη μαθητική κοινότητα, να λειτουργούν τμήματα με ένα ή δύο παιδιά στην τάξη αφού οι γονείς φοβούνται και δεν τα στέλνουν στα σχολεία τους.»

Ακόμη ο κ. Σαρακιώτης υποστήριξε πως η Κυβέρνηση διακρίνεται συνεχώς για τις αρνητικές πρωτιές που καταγράφει η χώρα, αναφέροντας τα εξής:

«Δε μπορώ να αντιληφθώ πώς βγαίνουν τα Κυβερνητικά στελέχη και αλληλοσυγχαίρονται και λένε τι εξαιρετική Κυβέρνηση που έχουμε, όταν καταγράφουμε διαρκώς αρνητικές πρωτιές σε όλους τους τομείς. Αρνητικές πρωτιές στην απώλεια ανθρωπίνων ζωών ανά 1 εκατ. κατοίκων, αρνητικές πρωτιές στα κρούσματα ανά 1 εκατ. κατοίκων. Στον οικονομικό τομέα, αρνητική πρωτιά στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας και 5η ακριβότερη τιμή βενζίνης σε ολόκληρο τον κόσμο», ενώ προσέθεσε ότι:

«Η χώρα μας, σε υγειονομικό και οικονομικό επίπεδο βιώνει μία πρωτοφανή κρίση και τα Κυβερνητικά στελέχη, αντί να ακούν τους ειδικούς, αντί να ακούν τις προτάσεις της Αντιπολίτευσης, απλά πανηγυρίζουν για το πόσες φορές εν τέλει έχουν κερδίσει την πανδημία ή να διατυπώνουν αντιεπιστημονικές απόψεις, όπως αυτές του Υπουργού Ανάπτυξης, κ. Γεωργιάδη ότι, σε ένα μήνα θα έχει τελειώσει η πανδημία! Βέβαια, την πανδημία την είχαμε κερδίσει πολλές φορές από πέρυσι ακόμη, όπως μας είχε ενημερώσει ο κ. Μητσοτάκης, με τις νίκες και τις δάφνες αυτών των επιτυχιών να τις βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία και οικονομία».

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Σαρακιώτης αναφέρθηκε και στο παράδειγμα της Φθιώτιδας, αφού όπως τόνισε η εμπορική κίνηση στην αγορά της περιοχής δεν ήταν η αναμενόμενη κατά την περίοδο των εορτών, ενώ ανέδειξε για μία ακόμη φορά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Λαμίας και τα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας, υπογραμμίζοντας ότι:

«Θα ήταν καλό να εστιάσουμε όλοι στα περιφερειακά νοσοκομεία και να δούμε τι συμβαίνει εκεί. Στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας για παράδειγμα, την προηγούμενη χρονιά παραιτήθηκαν 28 γιατροί. Αντί δηλαδή να ενισχύεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι γιατροί αποχωρούν από αυτό.», ενώ κλείνοντας υπενθύμισε για πολλοστή φορά ότι από τις επτά (7) κλίνες Μ.Ε.Θ. που χορηγήθηκαν από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μέχρι και σήμερα δεν έχει λειτουργήσει ούτε μία!