ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓ. Πούλου: Να ενισχυθεί άμεσα η Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας με το απαραίτητο προσωπικό: Η ασφάλεια των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη!

Γ. Πούλου: Να ενισχυθεί άμεσα η Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας με το απαραίτητο προσωπικό: Η ασφάλεια των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη!

Γ. Πούλου: Να ενισχυθεί άμεσα η Αστυνομική Διεύθυνση Βοιωτίας με το απαραίτητο προσωπικό: Η ασφάλεια των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη!

Η ανακοίνωση της κ. Πούλου

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Με Αναφορά που κατέθεσα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Θεοδωρικάκο, έφερα στη Βουλή τα αιτήματα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας για επείγουσα ενίσχυση του αστυνομικού δυναμικού στον Νομό!

Το περιστατικό σκόπιμου εμβολισμού οχήματος της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στις 8 Ιανουαρίου στο Πυρί, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει σοβαρά η σωματική ακεραιότητα των επιβαινόντων Αστυνομικών, δείχνει ότι η έξαρση της παραβατικότητας που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή Θηβών, Τανάγρας, Δηλεσίου πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς άλλη καθυστέρηση.

Τα κενά στις οργανικές θέσεις Αστυνομικών φτάνουν στο 30% στη Βοιωτία, ενώ οι ανάγκες αυξάνονται διαρκώς λόγω της πανδημίας. Το λιγοστό προσωπικό, εκτός από τα βασικά αστυνομικά καθήκοντά του, πρέπει να μεριμνά για τις μεταγωγές από το Κατάστημα Κράτησης Φυλακών Ελαιώνα και το Κέντρο Απεξάρτησης Τοξικομανών Κρατουμένων Ελαιώνα, για τη διαχείριση δύο προσφυγικών δομών, για την τήρηση της τάξης σε αθλητικούς αγώνες και βέβαια για την τήρηση των μέτρων κατά του COVID-19...

Ο κ. Θεοδωρικάκος πρέπει να ανταποκριθεί σήμερα κιόλας στην έκκληση των Αστυνομικών Υπαλλήλων Βοιωτίας και να ενισχύσει την αστυνομική δύναμη με απόσπαση προσωπικού από άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις, αλλά και με κάλυψη των κενών από τις προσεχείς τακτικές μεταθέσεις του 2022!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά το ζήτημα και να κάνει συστηματικά παρεμβάσεις στο Κοινοβούλιο. Η ασφάλεια των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτη!