ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΈκαναν «πλιάτσικο» σε σπίτια στη Βοιωτία - 8 κλοπές εξιχνίασε το Τ.Α. Λιβαδειάς

Έκαναν «πλιάτσικο» σε σπίτια στη Βοιωτία - 8 κλοπές εξιχνίασε το Τ.Α. Λιβαδειάς

Έκαναν «πλιάτσικο» σε σπίτια στη Βοιωτία - 8 κλοπές εξιχνίασε το Τ.Α. Λιβαδειάς

Πάνω από 5.300 ευρώ η λεία των δραστών - Ταυτοποιήθηκαν 6 άνδρες

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Στα πλαίσια πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς προχώρησε στην εξιχνίαση 8 κλοπές από σπίτι, που σημειώθηκαν σε περιοχές της Βοιωτίας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν έξι (6) ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε σχετική ποινική δικογραφία.

Ειδικότερα οι ανωτέρω, το χρονικό διάστημα από την 02-04-2017 έως και την 04-01-2018, ενέχονται στη διάπραξη (8) κλοπών από οικίες, σε ευρύτερες περιοχές της Λιβαδειάς, του Ορχομενού και της Αλίαρτου Βοιωτίας.

Η λεία που αποκόμισαν, από την παράνομη και εξακολουθητική δράση τους, περιλαμβάνει χρήματα, χρυσαφικά, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, είδη οικιακής χρήσης και άλλα αντικείμενα των παθόντων, η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (5.300) ευρώ.

Γίνεται μνεία ότι οι ανωτέρω αποτελούσαν μέλη εγκληματικής ομάδας, δύο εκ των οποίων είχαν συλληφθεί τον Μάρτιο του 2018, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ορχομενού. Στο πλαίσιο της τότε έρευνας, είχαν εξιχνιασθεί συνολικά (46) κλοπές και (3) απόπειρες κλοπής από οικίες. 

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.