ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας: «Τιμωρητικές διατάξεις προωθεί η κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων γονέων»

ΒΟΙΩΤΙΑ

#TAGS: ΣΥΡΙΖΑ  Βοιωτία  Κορωνοϊός 

ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας: «Τιμωρητικές διατάξεις προωθεί η κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων γονέων»

ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας: «Τιμωρητικές διατάξεις προωθεί η κυβέρνηση σε βάρος των εργαζομένων γονέων»

«Μείωση αποδοχών και περικοπή άδειας σε γονείς που τα παιδιά τους είναι θετικά στον covid-19»

Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, αφού άνοιξε τα σχολεία εν μέσω έξαρσης της πανδημίας και του αριθμού των κρουσμάτων χωρίς τα αναγκαία μέτρα και πρωτόκολλα τώρα, και ενώ μέχρι σήμερα έχουν νοσήσει πάνω από 46.000 μαθητές και εκπαιδευτικοί, τους οποίους εξαναγκάζει να αγοράζουν τα επιπλέον τεστ, εφόσον εμφανιστεί κρούσμα στο σχολείο, προωθεί τιμωρητικές διατάξεις σε βάρος των εργαζομένων γονέων που έχουν παιδιά θετικά στον covid-19, με τις οποίες επιβάλλει μεγάλη μείωση των αποδοχών τους και των ημερών της τακτικής άδειάς τους.

Είναι αδιανόητο να τιμωρούνται οι εργαζόμενοι γονείς και να πλήττεται το οικογενειακό εισόδημα για την αυτονόητη ανάγκη προστασίας και περίθαλψης των παιδιών τους που νοσούν. Η κυβερνητική αντίληψη και σε αυτήν την περίπτωση είναι αντικοινωνική και πλήττει τη δημόσια υγεία.

Σήμερα είναι αναγκαία η πρόβλεψη χορήγησης άδειας ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, που τα παιδιά τους βρίσκονται θετικά στον covid-19, χωρίς καμία μείωση αποδοχών και ημερών τακτικής άδειας, και με την αυτονόητη δυνατότητα επέκτασης της για όσες ημέρες τα παιδιά παραμένουν θετικά και χρειάζεται να παραμείνουν σπίτι.

Σ’ αυτήν την κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή και ζητά από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της!