ΑρχικήΣυνεντεύξειςΟ Δήμαρχος Θηβαίων μιλάει στο radiothiva.gr για τους σεισμούς στη Θήβα (Ηχητικό)

Ο Δήμαρχος Θηβαίων μιλάει στο radiothiva.gr για τους σεισμούς στη Θήβα (Ηχητικό)

Ο Δήμαρχος Θηβαίων μιλάει στο radiothiva.gr για τους σεισμούς στη Θήβα (Ηχητικό)

Σάββατο, 16 Απριλίου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου, σε συνέντευξη που έδωσε στο radiothiva.gr αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στους σεισμούς που ταλαιπωρούν τα τελευταία χρόνια την περιοχή της Θήβας.

Αρχικά ο Δήμαρχος Θηβαίων ανέφερε πως ο λόγος για τον οποίο η σύσκεψη, που αφορούσε τους σεισμούς, πραγματοποιήθηκε στη Λιβαδειά και όχι στη Θήβα είναι ότι είχε ήδη προγραμματιστεί το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, στα πλαίσια του οποίου θα γινόταν απολογισμός της χειμερινής περιόδου και της προετοιμασίας για την θερινή περίοδο, με το θέμα των σεισμών να «μπαίνει» εμβόλιμα. Ακόμη ο κ. Αναστασίου, απαντώντας σε όσους χαρακτηρίζουν την Θήβα ως τον φτωχό συγγενή της Λιβαδειάς, ανέφερε πως φτωχό συγγενή της Λιβαδειάς, εννοώντας την Θήβα, έκαναν την πόλη κάποιοι άλλοι στο παρελθόν και όχι η παρούσα δημοτική αρχή. «Κάποιοι άλλοι είναι υπεύθυνοι και υπόλογοι για το αν έχει αποψιλωθεί η Θήβα γενικότερα, άρα αυτά μακριά από εμάς.»

Αναφορικά με τους σεισμούς, ο κ. Αναστασίου τόνισε πως τα όρια του Δήμου εξαντλούνται στον προσεισμικό έλεγχο, για τα δημοτικά κτίρια ευθύνης του Δήμου, πράγμα που σύμφωνα με τον κ. Αναστασίου έχει γίνει, «και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις που μας ζητήθηκε η συνδρομή σε κάποιες ιδιωτικές κατοικίες που είδαμε ρωγμές, οι οποίες εμφανίστηκαν κατά τη διάρκεια των σεισμών της πρώτης περιόδου, αν θυμάστε, η τεχνική υπηρεσία συνέδραμε και έκανε έλεγχο σε αυτές τις υποδομές. Από εκεί και πέρα ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει έλεγχο σε όλες τις ιδιωτικές κατοικίες και δεν είναι και της αρμοδιότητάς του, πρέπει ο κάθε ένας και μάλιστα στις περιπτώσεις αυτές, να ζητήσει από τον μηχανικό του να κάνει μια εκτίμηση, εν πάσει περιπτώση, της ανθεκτικότητας ή μη του κτιρίου σε έναν τέτοιο σεισμό.»

Επιπλέον ο Δήμος ζήτησε από την Γεν. Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μέσω της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, να κηρυχθεί ο Δήμος, λόγω των σεισμών, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ ο Δήμαρχος Θηβαίων ενημερώθηκε, στη σύσκεψη που έγινε στη Λιβαδειά, από τον Γεν. Γραμματέα κ. Παπαγεωργίου, πως εκτιμάτε από το αρμόδιο Υπουργείο το αίτημα του Δήμου και εντός των ημερών θα λάβει την σχετική απάντηση. Αν είναι θετική η απάντηση, θα υπάρχει η δυνατότητα, σύμφωνα με τον κ. Αναστασίου, να ενεργοποιηθεί κάποιος μηχανισμός ώστε να πραγματοποιηθούν έλεγχοι στα κτίρια, τονίζοντας πως παράλληλα αναμένεται και η απάντηση του αρμόδιου Υπουργού σε ερώτηση του ΚΚΕ, σχετικά με το αν έχουν πραγματοποιηθεί έλεγχοι στις εργατικές κατοικίες της Θήβας. 

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι