ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΣυνάντηση Πνευματικού-Πέτσα για τα έργα στην Εύβοια

Συνάντηση Πνευματικού-Πέτσα για τα έργα στην Εύβοια

Συνάντηση Πνευματικού-Πέτσα για τα έργα στην Εύβοια

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο Βουλευτής του νομού Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Σπύρος Πνευματικός, συναντήθηκε με τον αν. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Στ. Πέτσα. Στα πλαίσια της συνάντησης αυτής συζητήθηκαν μια σειρά από έργα για την Εύβοια, έργα που υλοποιούνται ή έργα που αναμένεται να ενταχθούν, ενώ ο κ. Πνευματικός ευχαρίστησε τον κ. Πέτσα για την στην ικανοποίηση του αιτήματος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου για την ένταξη του έργου κλειστό Κολυμβητήριο Αλιβερίου στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Ο Βουλευτής αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του:

«Καταρχήν έθεσα στον αναπληρωτή Υπουργό ζητήματα σχετικά με την πορεία υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων και αποκατάστασης υποδομών στη βόρεια Εύβοια, ζητώντας παράλληλα να εξεταστούν αιτήματα που έχουν υποβάλλει οι Δήμοι Ιστιαίας-Αιδηψού, Μαντουδίου - Λίμνης-Αγίας Αννας και έχουν σχέση με δράσεις που εντάσσονται στο Πρόγραμμα χρηματοδότησης Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Αντώνης Τρίτσης».

Ζήτησα τη συνδρομή του, προκειμένου να λυθεί οριστικά το πρόβλημα ύδρευσης που αντιμετωπίζουν οι οικισμοί Αγίου Γεωργίου και Λιχάδας, το οποίο εντάθηκε μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές. Όπως σημειώθηκε ο Δήμος Ιστιαίας- Αιδηψού προχώρησε άμεσα στη σύνταξη μελέτης για την υδροδότηση των δύο οικισμών ύψους 800.000 ευρώ. Ο κ. Πέτσας δεσμεύτηκε ότι θα ενταχθεί το εν λόγω έργο στο νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Ακολούθως συζητήσαμε το αίτημα ανάκλησης του όρου ανάληψης Νομικών Δεσμεύσεων για το έργο «Αντιπλημμυρική θωράκιση της Δ.Κ Ιστιαίας του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού» για να μπορέσει να προχωρήσει η συμβασιοποίηση του έργου και η έναρξη κατασκευής του, καθώς έχει ολοκληρωθεί η διαγωνιστική διαδικασία και ο αναπληρωτής Υπουργός επίσης δεσμεύτηκε για την ικανοποίηση του αιτήματος.

Στη συνέχεια έθεσα το αίτημα ένταξης της Πράξης: «Αποχέτευση Οικισμού Ροβιών – Αναβάθμιση ΕΕΛ Λίμνης Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Αννας» στην πρόσκληση «Παρεμβάσεις και δράσεις βελτίωσης της διαχείρισης ενέργειας και αξιοποίηση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων» ύψους 2.115.348,24 ευρώ.

Ο κ Πέτσας δεσμεύτηκε επίσης για την ένταξη του έργου «Εξοικονόμηση ενέργεια και ενεργειακή αυτονομία στις υποδομές διαχείρισης υδάτων και λυμάτων του Δήμου Καρύστου στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ύψους 3.234.576,62 ευρώ.

Τέλος τον ευχαρίστησα για την άμεση ανταπόκρισή του στην ικανοποίηση του αιτήματος του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου για την ένταξη του έργου κλειστό Κολυμβητήριο Αλιβερίου στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι