ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΠανήγυρις Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου Θηβών

Πανήγυρις Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου Θηβών

Πανήγυρις Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαυρομματίου Θηβών

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2022

Γιώργος Πέππας

Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε την Δευτέρα του Πάσχα η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου στην ομώνυμη ιερά Μονή του στο Μαυρομμάτι Θηβών. Όπως επίσης και η Σύναξη της Παναγίας της Πορταΐτισσας την Τρίτη του Πάσχα, λόγω της Ιεράς Εικόνας που θησαυρίζεται στην Ιερά Μονή του Μεγαλομάρτυρα.

Στον Μέγα Εσπερινό της εορτής προέστη και κήρυξε τον θείο λόγο ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου του Νέου, Καμπίων, Αρχιμανδρίτης Γέροντας Νεκτάριος Μήτσου. Εύστοχα και περιεκτικά μίλησε πάνω στο μαρτύριο του Αγίου και στην πνευματική σύνδεση που πρέπει να αναπτύξουμε οι πιστοί με τον Μεγαλομάρτυρα μιμούμενοι την ανδρεία και την σύνεσή του.

Το πρωί στην θεία Λειτουργία προέστη ο προσκεκλημένος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Ψωίνος προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Ο Πανοσιολογιώτατος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Γεώργιο για την άδεια και την ευλογία, καθώς και τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Γέροντα Σιλουανό Πεπονάκη και την συνοδεία του, για την πρόσκληση. Στην συνέχεια μίλησε για την αλήθεια στην ζωή των αγίων, για την σύγχρονη πραγματικότητα που όλοι αντιμετωπίζουμε και για την πρόκληση να ζήσουμε με πίστη στο όνομα του Χριστού.

Την Ιερά Πανήγυρι λάμπρυναν με την παρουσία τους ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς π. Σιλουανός, καθώς και κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, και πλήθος λαού. Παρόντες και οι τοπικοί άρχοντες μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής κ. Γιώργος Μουλκιώτης, ο Δήμαρχος Αλιάρτου κ. Γιώργος Ντασιώτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Κων/νος Μαλέσης.

Το απόγευμα ανήμερα της εορτής στον Μέγα Εσπερινό για την Παναγία την Πορταΐτισσα, προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Μακαριωτίσσης Αρχιμανδρίτης Γέροντας Θεοδόσιος Δαμόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου αλλά και στην αξία της πίστεως.

Πηγή: imtl.gr

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι