ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΔιαμαρτυρία έξω από τη ΔΕΗ στη Θήβα για την ακρίβεια του ρεύματος

Διαμαρτυρία έξω από τη ΔΕΗ στη Θήβα για την ακρίβεια του ρεύματος

Διαμαρτυρία έξω από τη ΔΕΗ στη Θήβα για την ακρίβεια του ρεύματος

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2022

Γιώργος Πέππας

Συμβολική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, 11 Μαΐου 2022, έξω από τη ΔΕΗ στη Θήβα, όπου σωματεία διαμαρτυρήθηκαν με πανό για την ακρίβεια που υπάρχει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Στο radiothiva.gr μίλησε ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θηβαίων, κ. Α. Τουλουμάκος, ο οποίος ανέφερε:

«Σήμερα συμμετέχουμε στην κινητοποίηση, την συμβολική κινητοποίηση, που έχουν οργανώσει εργατικά και συνταξιοδοτικά σωματεία της Θήβας για την γνωστή άθλια κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας, τους τελευταίους μήνες, με τις υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια του ρεύματος. Έχουν μετατρέψει το ρεύμα και την ενέργεια σε είδος πολυτελείας. Είναι δεδομένο ότι όλα τα μέτρα που πάρθηκαν, τουλάχιστον τα τελευταία 10 χρόνια, η απελευθέρωση της ενέργειας, η περιβόητη πράσινη ανάπτυξη, το χρηματιστήριο ενέργειας, είναι οι αιτίες που έχουν δημιουργήσει αυτή την κατάσταση. Με βάσει αυτές τις εξαγγελίες που βγήκανε και τις προάλλες, να το πούμε έτσι ούτε αποτελούν ουσιαστική λύση στο πρόβλημα, και κυρίως δεν λύνουν καμία από τις αιτίες. Όσο παραμένουν αυτές οι αιτίες, τόσο το πρόβλημα θα γίνεται όλο και χειρότερο. Αυτό που απαιτούμε είναι να σταματήσει το χρηματιστήριο της ενέργειας, να καταργηθεί η ρήτρα αναπροσαρμογής, να γίνουν μεγάλες μειώσεις στις τιμές του ρεύματος, να μπουν πλαφόν, και φυσικά να μην γίνει καμία απολύτως διακοπή ρεύματος σε λαϊκό σπίτι, σε λαϊκή οικογένεια, είτε σε μικρές επιχειρήσεις.»

Ο Πρόεδρος Συνταξιούχων Θήβας, κ. Δημήτρης Θεοδώρου, μίλησε επίσης στο radiothiva.gr και δήλωσε:

«Συμμετέχουμε και εμείς οι συνταξιούχοι σε αυτή την κινητοποίηση για τις υπέρογκες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα και όχι μόνο, γιατί δεν είναι μόνο το ρεύμα. Τους τελευταίους έξι μήνες, ανεξέλεγκτα όλες οι τιμές όχι μόνο στα καύσιμα, αλλά και στα είδη ευρείας κατανάλωσης, έχουν πάρει άνοδο χωρίς κανέναν έλεγχο. Εμείς λέμε, ότι καμία διακοπή ρεύματος σε κανένα νοικοκυριό, σε κανέναν συνταξιούχο, σε κανέναν μικρομεσαίο επαγγελματία, έμπορο, βιοτέχνη. Να σταματήσει πλέον η κυβέρνηση να δίνει τα ρέστα της και να δίνει δεκάδες δις για τους καναλάρχες και εκατοντάδες εκατομμύρια για τα παπαγαλάκια τους δημοσιογράφους της και να σκύψει στα προβλήματα και να δώσει, να μοιράσει λεφτά σε αυτούς που πραγματικά τα έχουν ανάγκη, που η ίδια τους έφερε σε αυτή τη κατάσταση, στη φτώχεια, στη δυστυχία και στην εξαθλίωση. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, οι συνταξιούχοι για μια καλύτερη ημέρα για όλο το λαό της Ελλάδος.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι