ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά Ελλάδα6 πρόστιμα σε μια ημέρα στη Στερεά για παραβάσεις των μέτρων

6 πρόστιμα σε μια ημέρα στη Στερεά για παραβάσεις των μέτρων

6 πρόστιμα σε μια ημέρα στη Στερεά για παραβάσεις των μέτρων

Σάββατο, 14 Μαΐου 2022

Γιώργος Πέππας

Για μια ακόμη ημέρα οι Υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησαν σε εντατικούς ελέγχους, τόσο στη Στερεά Ελλάδα όσο και την υπόλοιπη χώρα, για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, Πέμπτη 12 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 87.277 έλεγχοι, από τους οποίους οι 57.272 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 8 παραβάσεις, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν 40 πρόστιμα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Αναλυτικά οι έλεγχοι και τα αποτελέσματα:

•2 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις, με επιβολή ισάριθμων προστίμων των 300 ευρώ, στη Δυτική Ελλάδα.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 106.332 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 102.576 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 3.756 των 150 ευρώ.

•6 παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στη Στερεά Ελλάδα, 6 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από ιδιοκτήτη και πελάτες καταστημάτων.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 35.532 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 3.044 άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι