ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΓ. Μουλκιώτης: «Ζητώ την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ακτινολογικού τμήματος στο Γ.Ν. Λιβαδειάς»

Γ. Μουλκιώτης: «Ζητώ την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ακτινολογικού τμήματος στο Γ.Ν. Λιβαδειάς»

Γ. Μουλκιώτης: «Ζητώ την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ακτινολογικού τμήματος στο Γ.Ν. Λιβαδειάς»

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης, με άμεση κοινοβουλευτική παρέμβαση - αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, ζητά από την Κυβέρνηση την άμεση επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Ακτινολογικό τμήμα του Γ.Ν. Λιβαδειάς.

Με την αναφορά, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής προωθεί στον αρμόδιο Υπουργό τα αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων του Γ.Ν. Λιβαδειάς καθώς, όπως επισημαίνεται στο σχετικό έγγραφο, το Γ.Ν. Λιβαδειάς θα μείνει σε δύο εβδομάδες με έναν Ακτινολόγο λόγω της συνταξιοδότησης του ενός εκ των δύο (2) που έως σήμερα εργάζονται, την ώρα που οι οργανικές θέσεις του Ακτινολογικού τμήματος είναι πέντε (5). 

Παράλληλα επισημαίνεται ότι το Ακτινολογικό τμήμα του Γ.Ν. Λιβαδειάς καλύπτει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής, όχι μόνο του νομού Βοιωτίας αλλά και των όμορων νομών.

Ταυτόχρονα, τονίζεται ότι τον Δεκέμβριο 2021 δόθηκε από το Υπουργείο Υγείας εξάμηνη παράταση στον ακτινολόγο που εμπρόκειτο να συνταξιοδοτηθεί λόγω των έκτακτων και αυξημένων αναγκών, ενώ τώρα προτείνεται η παραμονή του με μπλοκάκι ως ιδιώτης.

Κατόπιν αυτών, ο Σύλλογος Εργαζομένων Γ.Ν. Λιβαδειάς αιτείται:

•Αμεση ανανέωση παράτασης της σύμβασης του ακτινολόγου

•Προκήρυξη όλων των υπόλοιπων κενών οργανικών θέσεων του ακτινολογικού τμήματος

•Ενίσχυση των δημοσίων μονάδων υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

•Μη εφαρμογή ΣΔΙΤ, μη κατάργηση των νοσοκομείων και λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

 

Ο Γιώργος Μουλκιώτης αναγνωρίζει ως απόλυτα αιτιολογημένα, εύλογα και δίκαια τα αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων Γ.Ν. Λιβαδειάς, στην παροχή αναγκαίων υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες και ζητά να δοθούν άμεσες και κατάλληλες λύσεις, ώστε η Βοιωτία να αποκτήσει επαρκώς στελεχωμένες δομές υγείας, που να διασφαλίζουν την αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών στους πολίτες.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι