ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣτη Βουλή φέρνει ο Γ. Μουλκιώτης το αίτημα της Π.Ε.Γ.Δ.Υ.

Στη Βουλή φέρνει ο Γ. Μουλκιώτης το αίτημα της Π.Ε.Γ.Δ.Υ.

Στη Βουλή φέρνει ο Γ. Μουλκιώτης το αίτημα της Π.Ε.Γ.Δ.Υ.

Παρασκευή, 17 Ιουνίου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης, με άμεση κοινοβουλευτική παρέμβαση - αναφορά προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Εσωτερικών, ζητά την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Γ.Δ.Υ.) να αντιμετωπιστούν οι κωλυσιεργίες πληρωμής των αξιολογητών σχεδίων βελτίωσης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Με την παρέμβασή του, ο βουλευτής προωθεί στους αρμόδιους Υπουργούς το αίτημα Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Γ.Δ.Υ.), καθώς, όπως επισημαίνεται στο έγγραφο της, η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έχει ορισθεί τόσο ως Δικαιούχος (Μονάδα Γ) όσο και ως Εξουσιοδοτημένος Φορέας (Μονάδα Β1) της Τεχνικής Βοήθειας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, μέσω της οποίας γίνεται η πληρωμή των αξιολογητών. Ωστόσο, μετά από 17 μήνες περίπου από την αποστολή των δικαιολογητικών και 26 μήνες μετά το πέρας των αξιολογήσεων, οι μόνες ενέργειες που έχουν γίνει από την υπηρεσία είναι το άνοιγμα του τραπεζικού λογαριασμού και η έκδοση απόφασης έγκρισης διάθεσης πίστωσης, με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει η πληρωμή των αξιολογητών.

Επιπλέον, τονίζεται ότι, ως ένδειξη διαμαρτυρίας και ύστατη ενέργεια, ενώ οι αξιολογήσεις των 1069 αιτήσεων ένταξης νέων αγροτών στο υπομέτρο 6.1, γ πρόσκληση έχουν ολοκληρωθεί εδώ και 3 εβδομάδες, οι αξιολογητές δεν θα προχωρήσουν σε οριστικοποιήσεις και ανάρτηση των πινάκων των ενταχθέντων στο Πρόγραμμα, έως την λύση του προαναφερόμενου προβλήματος.

Τέλος, τονίζεται ότι «ο προϋπολογισμός για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε βάρος του υπομέτρου 6.1 του ΠΑΑ 2014-2020 ανέρχεται σε 38.862.000€, τα οποία δεν πρόκειται να διανεμηθούν».

Ο Γιώργος Μουλκιώτης αναγνωρίζει ως απόλυτα αιτιολογημένα, εύλογα και δίκαια τα αιτήματα της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων (Π.Ε.Γ.Δ.Υ.) και ζητά να δοθούν άμεσες λύσεις, ώστε να μη υποστούν ζημία οι ενταχθέντες στο πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι