ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΗ απάντηση του Δήμου για το «κόψιμο» της ειδικής διαδρομής στη Θήβα

ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ

#TAGS: Δήμος Θηβαίων  Rally Acropolis  Θήβα 

Η απάντηση του Δήμου για το «κόψιμο» της ειδικής διαδρομής στη Θήβα

Η απάντηση του Δήμου για το «κόψιμο» της ειδικής διαδρομής στη Θήβα

Δέσμευση να είναι η Θήβα μέσα στο επόμενο Ράλλυ Ακρόπολις

Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο Δήμος Θηβαίων, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρει από πλευράς του όσα διαδραματίστηκαν και οδήγησαν τελικά στο να μείνει «εκτός» η Θήβα από το Ράλλυ Ακρόπολις 2022. Μεταξύ άλλων, ο Δήμος Θηβαίων υποστηρίζει πως τα χρήματα για την ειδική διαδρομή του 2021 δεν καταβλήθηκαν λόγω γραφειοκρατικού κωλύματος και άρνηση υπηρεσιακού παράγοντα, ενώ σημειώνει πως η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος για το φετινό ράλλυ ήταν ιδιαίτερα μικρή, καθώς ενημερώθηκε με επιστολή στις 30 Μαΐου και καταλυτική ημερομηνία ήταν η 1η Ιουνίου, 2 μέρες αργότερα.

Τέλος, ο Δήμαρχος Θηβαίων έλαβε δεσμεύσεις από τον Πρόεδρο της Επιτροπής, με τον οποίο είχε τηλεφωνική επικοινωνία, πως η Θήβα θα συμπεριληφθεί του χρόνου στο πρόγραμμα των Ειδικών Διαδρομών.

Αναλυτικά όλα όσα αναφέρει ο Δήμος:

«Η επίσημη παρουσίαση του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και η ανακοίνωση των ειδικών διαδρομών έκρυβε μια δυσάρεστη έκπληξη για την τοπική κοινωνία, που θεωρούσε σχεδόν δεδομένο ότι θα ζήσει και φέτος τη μοναδική εμπειρία του Ράλλυ των Θεών. Δυστυχώς, όπως όλοι γνωρίζουμε πλέον, η Θήβα έμεινε εκτός.

Η συγκεκριμένη απόφαση ήταν λανθασμένη και άκρως αιφνιδιαστική, αφού ο Δήμος Θηβαίων δεν έλαβε κάποιο έγγραφο από την Οργανωτική Επιτροπή του Ράλλυ που να ενημερώνει ότι η Θήβα δεν θα συμπεριληφθεί στις ειδικές διαδρομές και -κυρίως- να εξηγεί τους λόγους γι’ αυτό.

Ναι, ισχύει ότι πέρυσι δεν είχαν καταβληθεί τα χρήματα, όχι γιατί δεν υπήρχαν, αλλά εξαιτίας γραφειοκρατικού κωλύματος και συγκεκριμένα εξαιτίας της άρνησης υπηρεσιακού παράγοντα. Παρ’ όλα αυτά, δεν το αφήσαμε έτσι, αλλά ήμασταν σε διαρκή συνεννόηση με την Οργανωτική Επιτροπή και καταλήξαμε σε αμοιβαία συμφωνία ότι η περσινή οφειλή θα συνυπολογισθεί με το φετινό κόστος προβολής μέσω του Ράλλυ Ακρόπολις και ότι ο Δήμος Θηβαίων θα καταβάλει συνολικά το ποσό των 60.000 ευρώ συν ΦΠΑ. Ανάλογο διακανονισμό είχαν κάνει και οι υπόλοιποι Δήμοι που αντιμετώπιζαν παρόμοιο πρόβλημα.

Στα παραπάνω θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην επιστολή που εστάλη στις 30 Μαΐου από την Οργανωτική Επιτροπή Διοργανώσεων Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής στη διοργάνωση ήταν ασφυκτική και συγκεκριμένα έως την 1η Ιουνίου, δηλαδή μόλις δύο ημέρες!

Παρότι οι διαδικασίες εξασφάλισης και δέσμευσης πιστώσεων σε έναν Δήμο είναι γνωστές και άπαντες γνωρίζουν ότι δεν είναι δυνατόν να ολοκληρωθούν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, εντούτοις εστάλη απαντητική επιστολή προς την Οργανωτική Επιτροπή, ενώ παράλληλα ο Δήμος φρόντισε να εξασφαλίσει το απαιτούμενο ποσό, ώστε να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Από την πλευρά της Επιτροπής ουδέποτε υπήρξε επίσημη ενημέρωση, ούτε έφθασε ποτέ στον Δήμο κάποιο έγγραφο όπου να αναφέρει ότι η Θήβα αποκλείεται από τις ειδικές διαδρομές και -το κυριότερο- να εξηγεί τους λόγους.

Είναι πραγματικά θλιβερό που τα δυσάρεστα νέα τα πληροφορηθήκαμε από τα κανάλια και τα ΜΜΕ και όχι από τους αρμόδιους φορείς. Εξίσου λυπηρό είναι που κάποιοι έσπευσαν να εκμεταλλευθούν επικοινωνιακά τις εξελίξεις, χωρίς να ασχοληθούν με το τι πραγματικά συνέβη.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου Θηβαίων, κ. Γιώργου Αναστασίου, με τον πρόεδρο της Επιτροπής, υπήρξε η διαβεβαίωση και δέσμευση ότι η Θήβα θα συμπεριληφθεί του χρόνου στο πρόγραμμα των Ειδικών Διαδρομών.

Βέβαια, παραμένει γεγονός ότι η Θήβα έμεινε εκτός της φετινής διοργάνωσης. Ασφαλώς και η λύπη μας είναι μεγάλη και συμμεριζόμαστε την απογοήτευση των φίλων του Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, όπως και όλων όσοι περίμεναν ότι θα είχαν και φέτος την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το Ράλλυ των Θεών στη Θήβα.

Για τη συγκεκριμένη όμως κατάληξη δεν φταίει ποτέ μόνο μία πλευρά. Και το λιγότερο που δικαιούμαστε είναι μια έντιμη απάντηση και θα τη διεκδικήσουμε.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι