ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΕργατικό ατύχημα στην Ιτέα - Τραυματίστηκε σοβαρά ένας εργάτης

Εργατικό ατύχημα στην Ιτέα - Τραυματίστηκε σοβαρά ένας εργάτης

Εργατικό ατύχημα στην Ιτέα - Τραυματίστηκε σοβαρά ένας εργάτης

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022

Γιώργος Πέππας

Το μεσημέρι της Δευτέρας, 20 Ιουνίου 2022, σημειώθηκε, σύμφωνα με το Εργατικό Κέντρο Φωκίδας, ένα εργατικό ατύχημα σε οικοδομή στην Ιτέα.

Πιο συγκεκριμένα, ένας οικοδόμος, που έκανε εργασίες καλουπώματος, έπεσε από μεγάλο ύψος όταν το μαδέρι στο οποίο ήταν έσπασε και έπεσε στο κενό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Ο άνδρας χειρουργήθηκε στο Γ.Ν. Αμφισσας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Αττική για επιπλέον εξετάσεις.

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας:

«Καταγγέλλουμε στο λαό της Φωκίδας το νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε χθες το μεσημέρι σε υπό ανέγερση οικοδομή στην πόλη της Ιτέας. Πιο συγκεκριμένα, συνάδελφος οικοδόμος κατά τις εργασίες καλουπώματος σε υπό ανέγερση οικοδομή, έπεσε από μεγάλο ύψος όταν μαδέρι που στηριζόταν σε σκαλωσιά έσπασε με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό. Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Αμφισσας όπου και χειρουργήθηκε. Ύστερα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής για περαιτέρω εξετάσεις. 

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι η εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς έχει χτυπήσει «κόκκινο». Τα μέτρα ασφαλείας είναι ελλιπή και οι έλεγχοι των αρμόδιων υπηρεσιών ανύπαρκτοι. Η εφαρμογή από τους εργοδότες όλων των αναγκαίων μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας μας μπορεί και πρέπει να επιβληθεί από την άμεση παρέμβαση και απαίτηση των συνδικάτων και των ίδιων των εργαζομένων. Απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων ειδικότερα σε συνθήκες καύσωνα όπως προβλέπεται τις επόμενες μέρες.

Το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου συμπαραστέκεται στην οικογένεια του συναδέλφου μας οικοδόμου και εύχεται περαστικά και καλή ανάρρωση».

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι