ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΤην εκδήλωση για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στήριξε ο Δήμος Χαλκιδέων

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

#TAGS: Δήμος Χαλκιδέων  Έλενα Βάκα 

Την εκδήλωση για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στήριξε ο Δήμος Χαλκιδέων

Την εκδήλωση για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στήριξε ο Δήμος Χαλκιδέων

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022

Γιώργος Πέππας

Την Τρίτη, 21 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε, από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας - ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς» σε συνεργία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Δήμο Χαλκιδέων και τον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, εκδήλωση με θέμα «Πρότυπες πρακτικές που σώζουν ζωές, ενισχύοντας την Οδική Ασφάλεια».

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Έλενα Βάκα, εξέδωσε χαιρετισμό στον οποίο υπογράμμισε την βαρύνουσα σημασία της οδικής ασφάλειας αλλά και της προσπάθειας που υποβάλει ο Δήμο για τη δημιουργία υποδομών, που έχουν ως στόχο την ασφάλεια πεζών και οχημάτων και την αναβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών. «Η Χαλκίδα αποτελεί την είσοδο στο νησί της Εύβοιας και έχει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση οχημάτων, “σηκώνοντας” ένα μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο. Για το λόγο αυτό, οι κίνδυνοι για οδικά ατυχήματα είναι ιδιαιτέρως αυξημένοι. Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς (Ι.Ο.ΑΣ.) διοργανώνει σήμερα την εκδήλωση αυτή, όχι μόνο σαν μια εκδήλωση με ενημερωτικό χαρακτήρα, αλλά για να μας παρουσιάσει συγκεκριμένες παρεμβάσεις που πραγματοποίησε στον οδικό άξονα Ε-77 στον δρόμο Χαλκίδας-Ψαχνών και συγκεκριμένα στον Δήμο μας, την κατασκευή και λειτουργία μιας έξυπνης διάβασης, την οποία επιλέξαμε από κοινού να τοποθετηθεί στην περιοχή του Ιερού Ναού των Αγίων Ευβοέων.»

Η κ. Βάκα αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο στις ενέργειες όσο και στις παρεμβάσεις που έχει κάνει ο Δήμο Χαλκιδέων, με στόχο την οδική ασφάλεια και συγκεκριμένα, «Έχουμε εκπονήσει το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), που είναι ένα σχέδιο που βασίζεται στην μείωση της χρήσης επιβατικών οχημάτων, δίνοντας παράλληλα προτεραιότητα σε ήπιες μορφές μετακίνησης, ενώ παράλληλα έχουμε υποβάλει, στο Πράσινο Ταμείο, πρόταση του Σχεδίου Αστικής Προσβασιμότητας (ΣΑΠ), που έχει ως στόχο να αναδείξει τα σημεία των απαιτούμενων διαμορφώσεων, επεμβάσεων και κατασκευών, καθώς και τις προσβάσιμες γραμμικές διαδρομές μεταξύ αυτών, ώστε να δημιουργείται ένα δίκτυο ασφαλών μετακινήσεων.» και συνέχισε επισημαίνοντας, «Αλλά και κάθε έργο το οποίο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε έχει ως βασικό τον κανόνα της λειτουργίας ασφαλών δρόμων. Από το πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων κεντρικών οδών, όπως η Γαζέπη, η Αρεθούσης, η Κακαρά, η Νεοφύτου,η Κώτσου, οι κεντρικές οδοί σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, μέχρι τα μεγάλα έργα που υλοποιούνται σε ένα επίσης κεντρικό οδικό δίκτυο, όπως η ανάπλαση της Λεωφόρου Βενιζέλου και της Αρεθούσης από την παραλία της Χαλκίδας μέχρι τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου και το έργο των δρόμων του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου.».

Επιπλέον τόνισε ότι, στόχος είναι πάντα η βελτίωση των συνθηκών εργασίας και η ασφάλεια των εργαζομένων, σημειώνοντας ότι ο Δήμος προχωρά στην ανανέωση του στόλου οχημάτων του, καθώς ήδη έχει εξοπλιστεί με 3 καινούρια απορριμματοφόρα, ενώ στο επόμενο διάστημα θα προμηθευτεί επιπλέον 6 απορριμματοφόρα και 20 καινούρια μηχανήματα και οχήματα.

Τέλος η Δήμαρχος ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Πρόεδρο του Ινστιτούτου κ. Βασιλική Δανέλη-Μυλωνά, όπως επίσης και τον κ. Michael Woodford, Πρόεδρο του Safer Roads Foundation για το σπουδαίο έργο που επιτελούν για ασφαλείς δρόμους και λιγότερα ατυχήματα.

Μετά την εκδήλωση, ακολούθησε επίσκεψη στα σημεία παρέμβασης και συγκεκριμένα στη Λιανή Αμμο, μπροστά από τον Ιερό Ναό Ευβοέων Αγίων, που έχει κατασκευαστεί έξυπνη διάβαση με ειδική σήμανση και φώτα LED, καθώς και στον δρόμο Χαλκίδας-Ψαχνών, που έχουν τοποθετηθεί ειδικά ραντάρ ταχύτητας.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι