ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΣτο πλευρό των εργαζομένων του Γ.Ν. Λιβαδειά το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας

ΛΙΒΑΔΕΙΑ

#TAGS: ΑΔΕΔΥ  ΓΝ Λιβαδειάς 

Στο πλευρό των εργαζομένων του Γ.Ν. Λιβαδειά το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας

Στο πλευρό των εργαζομένων του Γ.Ν. Λιβαδειά το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας

Πέμπτη, 23 Ιουνίου 2022

Γιώργος Πέππας

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Βοιωτίας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, αναφέρθηκε στον αγώνα των εργαζομένων του Γ.Ν. Λιβαδειάς, σημειώνοντας πως βρέθηκε στο πλευρό τους από την πρώτη στιγμή, ενώ «άγγιξε» και τα προβλήματα που βιώνει το νοσοκομείο, όπως η υποστελέχωση στις τεράστιες ελλείψεις που υφίστανται, σημειώνοντας παράλληλα πως «Οι ευθύνες της κυβέρνησης και των διοικήσεων που έφεραν τα Δημόσια Νοσοκομεία σε αυτή την κατάσταση, δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το μανδύα της πανδημίας.»

Τέλος, υπογραμμίζει πως συντάσσεται μαζί με τους εργαζόμενους και διεκδικεί, μεταξύ άλλων, «Να εξασφαλισθεί η ασφαλής και 24ωρη καθημερινή λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος του Γ.Ν. Λιβαδειάς».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ από την πρώτη στιγμή στάθηκε έμπρακτα αλληλέγγυο και αρωγός στον αγώνα των εργαζομένων υγειονομικών του Γ.Ν. Λιβαδειάς , ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού και της τεράστιας μάχης που έδιναν και συνεχίζουν να δίνουν.

Όμως η μάχη που δίνουν οι υγειονομικοί του νοσοκομείου Λιβαδειάς , είναι άνιση καθώς τα διαχρονικά προβλήματα υποστελέχωσης του νοσοκομείου , πλέον έχουν φτάσει στο απροχώρητο. Το πιο πρόσφατο παράδειγμα έχει να κάνει με το ακτινολογικό τμήμα και συγκεκριμένα ότι σε λιγότερο από 10 ημέρες , το Γ.Ν. Λιβαδειάς θα μείνει με ένα ακτινολόγο, λόγω της συνταξιοδότησης του ενός από τους δύο που μέχρι σήμερα εργάζονται.

Οι τεράστιες ελλείψεις σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό , δεν καλύπτονται με συνεχείς μετακινήσεις του προσωπικού , που οδηγεί σε απαξίωση του νοσοκομείου και των ποιοτικών υπηρεσιών που μπορεί και πρέπει να παρέχει στους πολίτες και σε εργασιακή εξουθένωση των εργαζομένων.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και των διοικήσεων που έφεραν τα Δημόσια Νοσοκομεία σε αυτή την κατάσταση, δεν μπορούν να κρυφτούν κάτω από το μανδύα της πανδημίας.

Πάγια θέση και επιδίωξή μας είναι η δωρεάν Δημόσια Υγεία. Στο πλαίσιο αυτό , μετά από και από την πρόσφατη συνάντηση που είχαμε με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς και υιοθετώντας απολύτως τα δίκαια αιτήματά τους , όπως επίσης και αφουγκραζόμενοι την άσχημη κατάσταση που επικρατεί σε όλες τις δομές υγείας του νομού και της ευρύτερης περιοχής , συντασσόμαστε μαζί τους και διεκδικούμε :

•Να εξασφαλισθεί η ασφαλής και 24ωρη καθημερινή λειτουργία του ακτινολογικού τμήματος του Γ.Ν. Λιβαδειάς

•Να γίνει άμεσα η ανανέωση παράτασης της σύμβασης του ακτινολόγου.

•Να προκηρυχθούν όλες οι θέσεις των ακτινολόγων που υπάρχουν στον οργανισμό του Γ.Ν. Λιβαδειάς.

•Να ενισχυθούν όλες οι δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

•Όχι στις ΣΔΙΤ, όχι στην κατάργηση νοσοκομείων και στη λειτουργία τους με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.»

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι