ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτία«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εγκαταλείψει το Ειρηνοδικείο Θηβών, που υπολειτουργεί λόγω της τραγικής έλλειψης προσωπικού!»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εγκαταλείψει το Ειρηνοδικείο Θηβών, που υπολειτουργεί λόγω της τραγικής έλλειψης προσωπικού!»

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει εγκαταλείψει το Ειρηνοδικείο Θηβών, που υπολειτουργεί λόγω της τραγικής έλλειψης προσωπικού!»

Η ανακοίνωση της Βουλευτού Βοιωτίας

Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2022

Γιώργος Πέππας

Με Αναφορά που κατέθεσα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Τσιάρα, έφερα άμεσα στη Βουλή την Επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Θηβών για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Ειρηνοδικείο της πόλης, εξαιτίας της σοβαρής υποστελέχωσής του!

Ο Δικηγορικός Σύλλογος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τις τραγικές καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην έκδοση των διαφόρων πιστοποιητικών, αφού οι δύο γραμματείς που απέμειναν επωμίζονται τον φόρτο εργασίας ολόκληρου του Ειρηνοδικείου και έχουν πλέον φτάσει στα σωματικά και ψυχολογικά τους όρια… 

Η κατάσταση στη Θήβα είναι δυστυχώς χαρακτηριστική της προκλητικής αδιαφορίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τα Ειρηνοδικεία σε όλη τη χώρα, όπου οι εκκρεμείς υποθέσεις ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες και οι ολιγάριθμοι εν ενεργεία Ειρηνοδίκες δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν.

Μάλιστα, σε πρόσφατη Ερώτηση που καταθέσαμε 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλία του Χρ. Γιαννούλη, ζητούμε να αυξηθούν κατά τουλάχιστον 200 οι οργανικές θέσεις των Ειρηνοδικών, αλλά και να διοριστούν επιτέλους οι 367 επιτυχόντες του διαγωνισμού Ειρηνοδικών του 2016.

Η κυβέρνηση πρέπει να ενισχύσει το συντομότερο με το απαραίτητο προσωπικό το Ειρηνοδικείο της Θήβας, αλλά και τα Ειρηνοδικεία σε ολόκληρη τη χώρα! 

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι