ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά Ελλάδα1.3 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις σε σχολικά κτίρια του Δήμου Καμένων Βούρλων

ΔΗΜΟΣ ΚΑΜΕΝΩΝ ΒΟΥΡΛΩΝ

#TAGS: Έργα  Δήμος Καμένων Βούρλων 

1.3 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις σε σχολικά κτίρια του Δήμου Καμένων Βούρλων

1.3 εκατ. ευρώ για παρεμβάσεις σε σχολικά κτίρια του Δήμου Καμένων Βούρλων

Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022

Γιώργος Πέππας

Ο Δήμος Καμένων Βούρλων ανακοίνωσε πως εγκρίθηκε η δαπάνη ύψους 1.396.793,40 ευρώ που αφορά τις παρεμβάσεις σε δημοτικά (σχολικά) κτίρια για εξοικονόμηση ενέργειας και αποκατάσταση λειτουργικότητας, η οποία κατανέμεται ως εξής: 465.597,80 ευρώ στο 2022 και 931.195,60 ευρώ στο 2023.

Μέσω του εν λόγω έργου ο Δήμος θα φροντίσει τόσο για την προμήθεια όσο και για την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων και κουφωμάτων, καθώς και την προμήθεια υλικών συντήρησης, αποκατάστασης και αναβάθμισης της λειτουργικότητας του Κλειστού Σχολικού Γυμναστηρίου Καμένων Βούρλων, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας των σχολικών υποδομών.

Τα παραδοτέα του έργου θα είναι τα προμηθευόμενα είδη (νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, νέα κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή και διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες), υλικά επιστέγασης κλειστού σχολικού γυμναστηρίου, ξύλινο δάπεδο (παρκέ) κλειστού σχολικού γυμναστηρίου και λοιπός αθλητικός εξοπλισμός κλειστού σχολικού γυμναστηρίου.

Ο Δήμος υπογραμμίζει πως ο υπό προμήθεια εξοπλισμός, θα είναι καινούργιος και θα παραδοθεί πλήρως τοποθετημένος και έτοιμος για λειτουργία.

Η προμήθεια των προμηθευόμενων εξοπλισμών θα καλύψει χρόνιες ανάγκες για την εξυπηρέτηση της αθλητικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου για γήπεδα προπόνησης και διεξαγωγής αγώνων των σχολείων για χώρους άθλησης, εκπαίδευσης και αναψυχής των παιδιών, καθώς και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Το έργο αναμένεται να έχει θετική επίδραση στις δημοτικές παροχές των πολιτών και στη βελτίωση των δημοτικών υποδομών, αυξάνοντας την σταθεροποίηση των κοινωνικών δομών του Δήμου, μειώνοντας τις μετακινήσεις των δημοτών προς άλλες περιοχές. Επιπλέον, ενθαρρύνονται οι νεαρές ηλικιακές ομάδες προς τον αθλητισμό, την εξωστρέφεια και την κοινωνικοποίηση, μέσω όλων των ερεθισμάτων που δημιουργούν οι παροχές των προμηθευόμενων εξοπλισμών.

Παράλληλα, αναμένεται να έχει θετική επίδραση στη μείωση του κόστους λειτουργίας και συντήρησης, καθώς και του κόστους σε κατανάλωση πόρων και ενέργειας. Επίσης, θα έχει τον μικρότερο δυνατό περιβαλλοντικό αντίκτυπο κατά τον κύκλο ζωής του και τον μικρότερο οικονομικό αντίκτυπο μετά το πέρας της επιχειρησιακής του ζωής για τον Δήμο.

Το έργο θα αυξήσει τον δείκτη απασχόλησης, καθώς για την εκτέλεσή του θα απασχοληθεί το προσωπικό του/των αναδόχου/ων και των προμηθευτών αυτού/των. Το περιβάλλον προστατεύεται, μιας και για την εκτέλεση της προμήθειας δεν εκτελούνται εργασίες που διαταράσσουν ή επιβαρύνουν το περιβάλλον. Παράλληλα τα προμηθευόμενα είδη/ εξοπλισμός είναι είτε από ανακυκλώσιμα, είτε από ανακυκλούμενα υλικά.

Η χρονική διάρκεια υλοποίησής του αναμένεται να είναι οι έξι (6) μήνες.