ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΦυτεία με 467 δενδρύλλια κάνναβης βρέθηκε στη Φθιώτιδα - Δύο συλλήψεις

Φυτεία με 467 δενδρύλλια κάνναβης βρέθηκε στη Φθιώτιδα - Δύο συλλήψεις

Φυτεία με 467 δενδρύλλια κάνναβης βρέθηκε στη Φθιώτιδα - Δύο συλλήψεις

Η φυτεία αποτελούταν από (2) ειδικά διαμορφωμένους - δυσπρόσιτους χώρους, οι οποίοι περιβάλλονταν από πουρνάρια, με σκοπό να παρέχει κάλυψη στους καλλιεργητές της

Τρίτη, 26 Ιουλίου 2022

Γιώργος Πέππας

Στα πλαίσια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, η οποία έγινε την Κυριακή 24 Ιουλίου 2022 το πρωί, εντοπίστηκε μια φυτεία με (467) δενδρύλλια κάνναβης, και συνελήφθησαν οι δύο (2) αλλοδαποί καλλιεργητές της.

Πιο αναλυτικά, μέσω της αξιοποίησης πληροφορίων, εντοπίστηκαν από τους Αστυνομικούς δύο ειδικά διαμορφωμένοι και δυσπρόσιτοι χώροι, οι οποίοι ήταν εκχερσωμένοι και περιβάλλονταν από φυσική βλάστηση (πουρνάρια), άνω των (3) μέτρων, με σκοπό να παρέχεται κάλυψη στη φυτεία.

Συνολικά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (467) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,50) έως (1,60) μέτρων, η άρδευση των οποίων, όπως διαπιστώθηκε, γινόταν από γειτονικό ρυάκι με λάστιχο.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν, όταν τη Κυριακή το πρωί προσήλθαν στη φυτεία με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και εισήλθαν στο εσωτερικό της, με σκοπό την περιποίησή της.

Από το χώρο της φυτείας και την ευρύτερη περιοχή αυτής, κατασχέθηκαν:

  • το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη μετάβαση τους σε αυτή,
  • λάστιχο ποτίσματος, μήκους (300) μέτρων,
  • σκαλιστήρι, ποτιστήρι και πλαστικός κουβάς νερού, καθώς και
  • (2) πλαστικές σακούλες, οι οποίες περιείχαν λίπασμα.

Στη κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και δύο κινητά τηλέφωνα.

Γίνεται μνεία ότι, το επιδιωκόμενο όφελος για τους δράστες από την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, την συγκομιδή και διακίνηση της κάνναβης, εκτιμάται ότι θα υπερέβαινε τις (500.000) ευρώ.

Όπως προέκυψε, σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων, εκκρεμούσαν δύο Εντάλματα σύλληψης, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και μία καταδικαστική Απόφαση, για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Επιπλέον, ο δεύτερος συλληφθείς κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, διότι στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής του στη χώρα μας.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Λαμίας.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για την καταπολέμηση της οργανωμένης καλλιέργειας, αλλά και διακίνησης των ναρκωτικών γενικότερα, θα συνεχιστούν, καθώς πρωτίστως σκοπός μας είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου και ιδιαίτερα της νεολαίας.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι