ΑρχικήΕιδήσειςΣτερεά ΕλλάδαΠροχωρά η πεζοδρόμηση στην οδό Αβάντων και της Λ. Χαϊνά

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

#TAGS: Δήμος Χαλκιδέων  Έλενα Βάκα  Έργα 

Προχωρά η πεζοδρόμηση στην οδό Αβάντων και της Λ. Χαϊνά

Προχωρά η πεζοδρόμηση στην οδό Αβάντων και της Λ. Χαϊνά

Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2022

Γιώργος Πέππας

Την Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2022, κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων, ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το θέμα που αφορούσε την πεζοδρόμηση του υπόλοιπου τμήματος της οδού Αβάντων, τμήματος της Λ. Χαϊνά και η τροποποίηση του σχεδίου πόλεως.

Το έργο της πεζοδρόμησης, ουσιαστικά, αφορά στην επέκταση της πεζοδρόμησης μέχρι το ύψος της οδού Σαμαρτζή, όπου και περατώνεται η οδός Αβάντων (αρχή είναι η οδός Κριεζώτου και πέρας η οδός Σαμαρτζή), καθώς και στο τμήμα της Λεωφόρου Χαϊνά, από το ύψος της οδού Σαμαρτζή μέχρι την οδό Κατσικόγιαννη, αλλά και της κάθετης στο τμήμα αυτό οδού Κωνσταντινίδη, η οποία καταλήγει στην είσοδο του 1ου Γυμνασίου-Λυκείου Χαλκίδας. Για να υλοποιηθεί το συγκεκριμένο έργο, χρειάζεται να γίνει η τροποποίηση του σχεδίου πόλης, προκειμένου οι συγκεκριμένοι οδοί να χαρακτηριστούν ως πεζόδρομοι.

«Στόχος μας είναι, μέχρι τέλος του έτους, να έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία της τροποποίησης, ώστε μέσα στο 2023 να έχουμε τη δημοπράτηση του έργου. Ένα έργο που θα δώσει ουσιαστικά μια ενιαία εικόνα και λειτουργικότητα σε έναν από τους κύριους εμπορικούς δρόμους της Χαλκίδας.», δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.