ΑρχικήΈνθεταΨυχαγωγίαΛισαβόνα: Ένα υβριδικό θέατρο-ρεστοράν μέσα σε ένα ιστορικό παλάτι

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

#TAGS: Ψυχαγωγία 

Λισαβόνα: Ένα υβριδικό θέατρο-ρεστοράν μέσα σε ένα ιστορικό παλάτι

Λισαβόνα: Ένα υβριδικό θέατρο-ρεστοράν μέσα σε ένα ιστορικό παλάτι

Δευτέρα, 22 Αυγούστου 2022

Γιώργος Πέππας

Μέσα σε ένα πορτογαλικό παλάτι του 18ου αιώνα, το «Palacio do Grilo» είναι ένα εστιατόριο εν μέσω ενός ζωντανού θεάτρου, στο οποίο κάθε μέλος της ομάδας είναι ηθοποιός ή περφόρμερ, έτοιμος να αιφνιδιάσει τους συνδαιτυμόνες.

Το υβριδικό θέατρο-ρεστοράν του Γάλλου αρχιτέκτονα Julien Labrousse είναι ένα μη κατηγοριοποιήσιμο πολιτιστικό και ιστορικό μέρος: στεγάζεται σε ένα ιστορικό νεοκλασικό συγκρότημα παλατιού στη Λισαβόνα, διακοσμημένο με μπαρόκ μοτίβα.

Η δομή του και η διάταξή του έχουν διατηρηθεί για να υπογραμμίσουν την ομορφιά του. Η πατίνα του χρόνου έχει ενισχυθεί για να καταστεί πιο έντονη η γοητεία της και ο προηγουμένως εγκαταλελειμμένος στάβλος έχει ανακαινιστεί και επανασυνδεθεί με το κυρίως κτήριο για να δημιουργηθεί ένα καινούργιο δωμάτιο φαγητού σε άλλον τόνο.

Η σκηνογραφία και τα έπιπλα σχεδιάστηκαν ειδικά για το πρότζεκτ. Ο Julien Labrousse υπογράφει τα αρχιτεκτονικά σχέδια και τα νέα έπιπλα, συμπεριλαμβανομένων ενός τραπεζιού και καρεκλών από ξύλο με περίτεχνες γεωμετρικές λεπτομέρειες. Ο Γάλλος καλλιτέχνης Olivier Urman σχεδιάζει την περφόρμανς και δημιουργεί ζωόμορφα ή ανθρωπόμορφα γλυπτά να συνοδεύουν μεγάλου σχήματος γλυπτούς πίνακες στον τοίχο.

Ένα γλυπτό μπαρ από συμπαγές ξύλο ευκαλύπτου που αντλήθηκε από την Πορτογαλία βρίσκεται στους πρώην στάβλους. Σε άλλα δωμάτια, επινόησαν εκ νέου παλιά έπιπλα και τα τοποθέτησαν λες και βρίσκονται σε μουσείο· την επιμέλεια είχε η διακοσμήτρια εσωτερικών χώρων Elsa Kikoine

Πηγή: cnn.gr