Σχεδόν 2.000 θάνατοι για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στις ΗΠΑ - Περισσότερα από 429.000 τα κρούσματα
Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σχεδόν 2.000 θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, δείχνουν δεδομένα που συγκέντρωσε το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς ως χθες Τετάρτη στις 20:30 (τοπική ώρα· 03:30 σήμερα ώρα Ελλάδας).
Πρόκειται, για ακόμη μια φορά, για τον χειρότερο ημερήσιο απολογισμό θυμάτων σε οποιαδήποτε χώρα στον πλανήτη, αφότου ξέσπασε η πανδημία.
Το νέο θλιβερό ρεκόρ (+1.973 θάνατοι), ελαφρά υψηλότερο από αυτό της προηγουμένης (1.939), αυξάνει σε 14.695 τον συνολικό αριθμό των θυμάτων της ασθένειας COVID-19 στις ΗΠΑ.
Οι θάνατοι στην ισχυρότερη δύναμη του κόσμου ξεπέρασαν αυτούς την Ισπανία (14.555), πάντως ακόμα η χώρα θρηνεί λιγότερα θύματα από την Ιταλία (17.669).
Στις ΗΠΑ εξάλλου καταγράφεται σχεδόν το ένα τέταρτο των επισήμως επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης στον κόσμο, 429.052 συνολικά, σύμφωνα με το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς, η βάση δεδομένων του οποίου ανανεώνεται συνεχώς.
Από τα μέσα της περασμένης εβδομάδα, στις ΗΠΑ καταγράφονται καθημερινά πάνω από 1.000 νέοι θάνατοι, παρά τα μέτρα περιορισμού του πληθυσμού που τίθενται προοδευτικά σε ισχύ στη μια πολιτεία πίσω από την άλλη.
Η πολιτεία της Νέας Υόρκης αποτελεί μακράν τη μεγαλύτερη εστία της πανδημίας στην αμερικανική επικράτεια, με 6.268 νεκρούς. Κατέγραψε νέα αύξηση-ρεκόρ το τελευταίο 24ωρο (+779), αλλά η κατάσταση σε αυτήν μοιάζει να εξομαλύνεται, όπως δήλωσε καθησυχαστικά ο κυβερνήτης της ?ντριου Κουόμο, υπογραμμίζοντας όμως ταυτόχρονα πως δεν έχει σε καμία περίπτωση «ξεπεραστεί» η κρίση.
Ο Λευκός Οίκος προέβλεψε την περασμένη εβδομάδα ότι η ασθένεια COVID-19 ενδέχεται να στοιχίσει τη ζωή σε 100.000 ως 240.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, όμως ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει βέβαιος ότι η κυβέρνησή του θα μπορέσει να χειριστεί την κρίση κατά τρόπο που θα φέρει «πολύ καλύτερα» αποτελέσματα.
«Έχουμε μελετήσει προσεκτικά τους αριθμούς στην Ιταλία και στην Ισπανία. Πάμε καλύτερα από πολλές άλλες χώρες», υποστήριξε η Δρ. Ντέμπορα Μπερξ, μέλος του κλιμακίου αντιμετώπισης της κρίσης του Λευκού Οίκου. «Το αμερικανικό σύστημα υγείας είναι εξαιρετικό», διαβεβαίωσε.
Ο κορωνοϊός είχε προσβάλει πάνω από 1,46 εκατ. ανθρώπους σε διεθνές επίπεδο και είχε στοιχίσει τη ζωή σε 86.289 εξ αυτών σε 192 χώρες αφότου έκανε την εμφάνισή του τον Δεκέμβριο στην Κίνα, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου ως χθες στις 22:00 (ώρα Ελλάδας) με βάση ανακοινώσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και των κυβερνήσεων των χωρών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
`Αλλα άρθρα του/της Γιώργος Πέππας
Επίσκεψη του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Θήβας
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026, μαθητές της 6ης τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Θήβας επισκέφθηκαν ...
Live: ΠΑΟ Κοκκίνου - ΠΑΣ Κιθαιρών - Πρωτάθλημα Α` Βοιωτίας 2025-2026
Σήμερα στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας μεταξύ του ΠΑΟ Κόκκινου και του Κιθαιρώνα ...
Αθήνα-Θήβα-Δελφοί και το στοίχημα της Θήβας να εδραιωθεί στη μεγάλη πολιτιστική διαδρομή
Η Θήβα δεν είναι άγνωστος προορισμός. Κάθε χρόνο δέχεται επισκέπτες, σχολικές εκδρομές, οργανωμένες ομάδες...
Με τη συμμετοχή μαθητών πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας
Την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2026 συνεδρίασε στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λάμπρου Παπαδήμα» (Αινιάνων 6-8, Λαμία) το Περιφερειακό...
Γιώτα Πούλου: «Το Κάστρο της Αμφισσας σε καθεστώς εγκατάλειψης»
Η Βουλευτής του νομού Βοιωτίας κ. Γιώτα Πούλου κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων, προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Εσωτερικών...
Στο ίδιο έργο θεατές οι αγρότες - Καθυστερούν και άλλο οι πληρωμές
Στο ίδιο έργο θεατές παραμένουν οι αγρότες της Βοιωτίας που αδίκως μπήκαν στον έλεγχο και στερούνται μέχρι και σήμερα πολύτιμους πόρους που δικαιούνται.
Επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Καπαρελλίου στο Γηροκομείο Διακονία Αγάπης
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καπαρελλίου επισκέφθηκαν...
Συνάντηση του Σωματείου Εστίασης Θήβας με τον Παραδοσιακό Σύλλογο Βλάχικο Γάμου για την αναβάθμιση και προβολή του εθίμου του Βλάχικου Γάμου Θήβας
Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Σωματείου Εστίασης Θήβας και του Παραδοσιακού Συλλόγου Βλάχικου...
Με ενοίκιο 1983 ευρώ το μήνα τα ακίνητα του Νερόμυλου της Κρύας στο δήμο Λεβαδέων
Κατά πλειοψηφία το ΔΣ Λεβαδέων στη νεότερη, πολύωρη συνεδρίασή του, αποφάσισε την σύναψη...








