ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΤην επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου έως τη Λιβαδειά ζητά η Γ. Πούλου

Την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου έως τη Λιβαδειά ζητά η Γ. Πούλου

Την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου έως τη Λιβαδειά ζητά η Γ. Πούλου

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Η βουλευτής του νομού Βοιωτίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Γιώτα Πούλου, παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Λιβαδειάς, το Σωματείο «Νέα Εστίαση», η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Λιβαδειάς αλλά και το Επιμελητήριο Βοιωτίας, η οποία είχε ως κεντρικό της θέμα, να επαναφέρει τα αιτήματα της περιοχής, αναφορικά με την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου έως τη Λιβαδειά.

Η κ. Πούλου, μέσα στα πλαίσια της παρέμβασής της, έκανε αναφορά στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, σχετικά με τις υποβαθμισμένες σιδηροδρομικές υπηρεσίες στη Βοιωτία, τονίζοντας την ανεπαρκή σύνδεση του νομού με την Αθήνα, η οποία έχει ως απότοκο να δυσκολεύει την μετακίνηση των πολιτών προς τις εργασίες τους, αλλά και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους. 

Περαιτέρω, η βουλευτής αναφέρθηκε στη συντονισμένη κινητοποίηση για την επέκταση του Προαστιακού επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία συμμετείχε από τη θέση της Δημάρχου Λεβαδέων, που κατείχε εκείνη την περίοδο, σε συνεργασία με τους άλλους θεσμικούς φορείς της πόλης, τονίζοντας πως τότε «είχαμε αποσπάσει τη θετική δέσμευση της τότε κυβέρνησης για το έργο, που έκτοτε όμως «πάγωσε» λόγω της αδιαφορίας της κυβέρνησης Μητσοτάκη…»

Ακόμη, η κ. Πούλου επισήμανε πως «στα «αζήτητα» παραμένει και η ολοκλήρωση των παρακαμπτήριων οδών σε Αγία Παρασκευή και Αλίαρτο, στον οδικό άξονα Θήβας-Λιβαδειάς, παρά τις υποσχέσεις της Περιφέρειας, αν και αποτελούν σημαντικά έργα.»

Τέλος, η βουλευτής πρότεινε την συγκρότηση μιας Επιτροπής, με τη συμμετοχή όλων των φορέων που έλαβαν τη σχετική πρωτοβουλία, η οποία θα επιδιώξει συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, ώστε να τεθεί πιο επιτακτικά και συγκροτημένα το δίκαιο αίτημα για την επέκταση του Προαστιακού.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η ομόθυμη και συντονισμένη διεκδίκηση του έργου από όλους τους αυτοδιοικητικούς, συνδικαλιστικούς και επαγγελματικούς φορείς της πόλης μας, μπορεί να πετύχει την υλοποίηση των προτάσεων που κατατέθηκαν, με απώτερο στόχο τη δραστική μείωση του χρόνου μετακίνησης, τον περιορισμό του κόστους, την ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας!» ανέφερε η κ. Πούλου.

Ακολουθήστε το radiothiva.gr στο facebook για να είστε πάντα ενημερωμένοι