ΑρχικήΕιδήσειςΒοιωτίαΚλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. επισκέφθηκε τα Κέντρα Υγεία της Βοιωτίας

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. επισκέφθηκε τα Κέντρα Υγεία της Βοιωτίας

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. επισκέφθηκε τα Κέντρα Υγεία της Βοιωτίας

Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2022

Γιώργος Πέππας

Μέσα στο πλαίσιο της δράσης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. σε όλη την χώρα, κλιμάκιο του κόμματος στο οποίο συμμετείχε η Νομαρχιακή Επιτροπή Βοιωτίας, οι Τοπικές Οργανώσεις και ο βουλευτής του νομού, κ. Γ. Μουλκιώτης, πραγματοποίησε επισκέψεις σε Κέντρα Υγείας και Νοσοκομεία του νομού.

Αναλυτικότερα πραγματοποιήθηκαν οι εξής επισκέψεις:

  • 18/10: Περιφερειακό Ιατρείο Ορχομενού
  • 21/10: Κέντρο Υγείας Σχηματαρίου
  • 25/10: Νοσοκομείο Θηβών. Συνάντηση με τον Διοικητή του Νοσοκομείου και με το Σύλλογο Εργαζομένων.
  • 26/10: Κέντρο Υγείας Αλιάρτου
  • 27/10: Κέντρο Υγείας Διστόμου

Το βασικό εύρημα που προέκυψε από όλες τις παραπάνω συναντήσεις είναι η υποστελέχωση των Μονάδων Υγείας σε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, αναφέρει η Νομαρχιακή Επιτροπή Βοιωτίας, σημειώνοντας πως απαιτούνται άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των κενών και τη σωστή λειτουργία των Μονάδων. Παράλληλα ο εξοπλισμός χρειάζεται “σωστή” συντήρηση και αναβάθμιση, ενώ και οι κτιριακές εγκαταστάσεις χρειάζονται βελτιώσεις. Τέλος ενίσχυση χρειάζεται και το ΕΚΑΒ καθώς αδυνατεί αυτή τη στιγμή να καλύψει τις ανάγκες του νομού μας, υπογραμμίζει η Ν.Ε. Βοιωτίας.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, σημειώνει η Επιτροπή, είναι σταθερά προσανατολισμένο στη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας κάτι που ανέφερε και ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης σε εκδήλωση που έγινε στις 24/10 στο Caravel σε μια εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. Παρουσιάστηκαν 8 μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές οι οποίες συμβάλλουν στην ανασυγκρότηση και αναγέννηση του ΕΣΥ με σκοπό την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση του πολίτη.

Τέλος, η Ν.Ε. Βοιωτίας αναφέρθηκε στο black-out που συνέβη στο Νοσοκομείο της Λιβαδειάς, τονίζοντας πως το περιστατικό χρήζει άμεσης διερεύνησης και είναι πλήρως καταδικαστέο. «Δεν νοείται το 2022 να ακυρώνονται προγραμματισμένα χειρουρεία και να μεταφέρονται ασθενείς για αιμοκάθαρση σε ιδιωτικά θεραπευτήρια. Οι πολίτες απαιτούν άμεσα απαντήσεις και ενέργειες για την πρόληψη παρόμοιων προβλημάτων στο μέλλον.»